Wethouder leest voor op de Werkschuit

Zwolle – Dinsdag 10 oktober heeft wethouder Michiel van Willigen voorgelezen aan 90 leerlingen van groep 5/6 op basisschool IKC De Werkschuit in Zwolle. In het kader van de Dag van de Duurzaamheid.

wethouder_werkschuit.jpg

Door het hele land werden duurzame activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe de wereld, schoner, mooier en eerlijker kan. Het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA organiseerde in de Zwolle een voorleesactie met de wethouder op één van de scholen die deelnemen aan de pilot afval scheiden op school. De wereld vol plastic
Wethouder Michiel van Willigen heeft het verhaal over ‘Pieter en de stuntmeeuwen’ voorgelezen aan groep 5/6 uit het boek ‘De wereld vol plastic’. Dit boek is een verhalenbundel geschreven door pabo-studenten met schrijftalent. De illustraties in het boek zijn gemaakt door kinderen van de basisschool. Na het voorlezen ging de wethouder met de leerlingen in gesprek over hoe we samen de aarde en de natuur kunnen helpen.

Speciaal cadeau voor de school
Het afgelopen jaar heeft basisschool IKC De Werkschuit zich samen met 15 andere scholen ingezet om een afval vrije school te worden. "Omdat jullie je zo goed inzetten heb ik een heel speciaal cadeau voor jullie hele school, namelijk een Wasteboard", aldus wethouder Michiel van Willigen. Een Wasteboard is een speciaal skateboard gemaakt van gerecyclede doppen van plastic flessen. Elk Wasteboard is met de hand gemaakt en daarom uniek.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Prima initiatief, niet vrieg genoeg beginnen met het bijbrengen van maatschapelijke orde en properheid. Het zou de wethouder sieren om ook plasts te nemrn in de aula van de rova zelf en hier een stichtelijk praatje te houden over max snelheid en matarieel onderhoud. Meer dan eens denderen hier die rova vrachtwagens door de straat met allejesus grote zwarte rookpluimen uit de uitlaat.
    Ik snap best dat die ketstbirrel ergens van betaald moet worden, maar asjeblift niet beknibbelen op het ondethoud van het wagenpark.
    Alvast dank van de dopneus


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.