Wethouder Michiel van Willigen leest voor

Zwolle – Dinsdag 10 oktober heeft wethouder Michiel van Willigen voorgelezen aan 90 leerlingen van groep 5/6 op basisschool IKC De Werkschuit in Zwolle. DIT was in het kader van de Dag van de Duurzaamheid. Door het hele land werden duurzame activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe de wereld, schoner, mooier en eerlijker kan. Het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA organiseerde in de Zwolle een voorleesactie met de wethouder op één van de scholen die deelnemen aan de pilot afval scheiden op school.

dsc_0714.jpg 

De wereld vol plastic
Wethouder Michiel van Willigen heeft het verhaal over ‘Pieter en de stuntmeeuwen’ voorgelezen aan groep 5/6 uit het boek ‘De wereld vol plastic’. Dit boek is een verhalenbundel geschreven door pabo-studenten met schrijftalent. De illustraties in het boek zijn gemaakt door kinderen van de basisschool. Na het voorlezen ging de wethouder met de leerlingen in gesprek over hoe we samen de aarde en de natuur kunnen helpen.

dsc_0726.jpg 

Speciaal cadeau voor de school
Het afgelopen jaar heeft basisschool IKC De Werkschuit zich samen met 15 andere scholen ingezet om een afval vrije school te worden. "Omdat jullie je zo goed inzetten heb ik een heel speciaal cadeau voor jullie hele school, namelijk een Wasteboard", aldus wethouder Michiel van Willigen. Een Wasteboard is een speciaal skateboard gemaakt van gerecyclede doppen van plastic flessen. Elk Wasteboard is met de hand gemaakt en daarom uniek.

Artikel delen: