Natuurwerkdag rondom Zwolle en Kampen

Zwolle – Zin in een dagje buiten knotten, tuinieren of bijvoorbeeld zwerfvuil opruimen? Doe mee aan de grootste vrijwilligersdag in het groen. Op zaterdag 4 november vindt voor de 17e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats. Deelnemers kunnen zich aanmelden via natuurwerkdag.nl. Op veel locaties zijn speciale activiteiten voor kinderen, zodat het hele gezin mee kan doen. Vorig jaar deden ruim 1.500 vrijwilligers mee in Overijssel. Meld je, alleen of samen met buren, vrienden of familie, aan voor een dagje buiten werken, met na afloop een kop lekkere soep van Landschap Overijssel. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor alle activiteiten bij jou in de buurt.

natuurwerkdag_fotograaf_erik_de_kruif.jpg
Foto: Erik de Kruif 

Buiten aan de slag rondom Zwolle en Kampen
In Overijssel zijn al meer dan 40 locaties aangemeld waar vrijwilligers aan de slag kunnen. Waar vroeger de eenden gevangen werden voor de verkoop, is de Eendenkooi in Wilsum nu een stiltegebied waar veel vogels op afkomen. Door hier regelmatig onderhoud te plegen blijft het gebied gevarieerd en geschikt voor allerlei soorten vogels en andere dieren en planten. Zowel volwassenen als kinderen kunnen bij de Eendenkooi in Wilsum aan de slag met knot- en snoeiwerkzaamheden.

In Zwolle staan er inmiddels al vijf locaties op de kaart. Je kunt griend snoeien op Landgoed Windesheim, een nieuw Vogelbosje bij de Vogellanden vormgeven, zwerfvuil opruimen bij kinderopvang ’t Werkel of je aanmelden bij de Bongerd of het Struinwaard voor het herfstklaar maken van borders, het verwijderen van boompjes en het plukken van de laatste appels. Kinderen zijn op veel locaties welkom, check dit vooraf bij de locatie van jouw keuze op www.natuurwerkdag.nl.

Waardevol Overijssel
Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Lever jouw bijdrage tijdens de Natuurwerkdag 2017. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij, de provincie Overijssel en andere natuurorganisaties. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.

 

Artikel delen: