Nieuw seizoen Pop Up Cinema in Grote Kerk

Zwolle – Filmtheater Fraterhuis start in samenwerking met het Academiehuis in Zwolle een nieuw seizoen Pop Up Cinema op de locatie Grote Kerk. Tegen het imposante decor van de Grote Kerk is speciaal voor alle boek- en filmliefhebbers op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober om 20.30 uur de prachtige verfilming van de roman ‘Publieke Werken’ van Thomas Rosenboom te zien. Over twee neven die aan het eind van de 19de eeuw de kans grijpen om boven hun sociale status uit te groeien.

film_in_grote_kerk.jpg 

Academiehuis
Filmtheater Fraterhuis is er trots op founding partner te zijn van de nieuwe programmaraad van het Academiehuis en deel uit te maken van de vaste programmering. Na het eerdere succes van de Pop Up Cinema op de locatie Grote Kerk kijken we er ook dit seizoen naar uit om een reeks bijzondere filmvoorstellingen te programmeren in het sfeervolle hoogkoor van de Grote Kerk. Publieke Werken Amsterdam, 1888. De getergde vioolbouwer Walter Vedder (Gijs Scholten van Aschat) moet het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het Victoria Hotel. Zijn overmoedige neef Anijs (Jacob Derwig), apotheker in Hoogeveen, heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg, voor zichzelf en zijn vrouw Martha, maar ook voor een groep arme turfstekers die hij een toekomst in Amerika belooft. Bevlogen – of is het hoogmoed? – beramen de twee een riskant plan om het onderste uit de kan te halen. ‘Publieke Werken’ is een film over idealen, maatschappelijke verschillen en zelfoverschatting. De titelmuziek is van Janine Jansen.

Pop-up cinema
Het Fraterhuis organiseert ieder jaar een aantal films op locaties buiten het filmtheater: voorstellingen van topfilms op prachtlocaties in en rondom de Zwolse binnenstad. In de Grote Kerk aan de Grote Markt is de voorstelling van ‘Publieke Werken’ een unieke ervaring. De Grote Kerk is op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober geopend vanaf 20.00 uur, en stoelen en dekens zijn aanwezig. De toegang is €8,50 (Vrienden) / €10,50 (regulier) inclusief een consumptie voorafgaand aan de filmvoorstelling. De kaartverkoop verloopt via Filmtheater Fraterhuis (online of aan de kassabalie) en een half uur voor aanvang in de Grote Kerk. In de Grote Kerk is uitsluitend contante betaling mogelijk..

Filmtheater Fraterhuis
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen. Noot voor de redactie Voor meer informatie en actueel beeldmateriaal kunt u contact opnemen met het Filmtheater Fraterhuis per e-mail: kantoor@filmtheaterfraterhuis.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.