Help de Dierenvoedselbank Zwolle

Zwolle – De dierenvoedselbank zet zich in voor mens en dier. Mensen die door omstandigheden, niet meer in staat zijn voor hun huisdier(en) te zorgen. Wij kunnen niet de gehele verzorging overnemen maar wel een handje in de goede richting helpen. Je moet er toch zelf ook niet aan denken, dat bijvoorbeeld je kat, die al jaren je trouwe vriend, je steun en toeverlaat is, dat je die naar het asiel moet doen? Dat je altijd goed voor je dier(en) hebt kunnen zorgen en door omstandigheden, bijvoorbeeld het verlies van je baan, het ineens niet meer kan. Of een hond van 14 jaar die, op die leeftijd, nog naar het asiel zou moeten, niet te vergeten dat de dierenasiels al vol genoeg zitten. Een huisdier is voor veel mensen onderdeel van het gezin, of zelfs het enige maatje wat ze hebben.

image001.jpg 

Vanaf mei dit jaar zijn we gestart en het gaat ontzettend hard. De aanmeldingen blijven binnen komen, het voer helaas niet. Het voer komt echt mondjesmaat binnen, het meeste krijgen we van particulieren. Helaas doneren de meeste bedrijven in Zwolle, naar instanties buiten Zwolle. Dat is toch jammer, we moeten toch juist de mensen in onze eigen stad ook helpen? We zijn dus echt heel hard op zoek naar meer particulieren en het liefst dus ook bedrijven, die vaste donateurs willen worden. Zo hard als het nu gaat, wordt het straks loten en kunnen wij niet iedereen meer helpen. 

Niet alleen voer maar ook vrijwilligers kunnen we hard gebruiken. Mensen die willen helpen met voer ophalen, voer uitgifte, flyeren bij supermarkten, het verspreiden van folders, enzovoorts.

Als laatste zijn wij ook dringend op zoek naar een geschikte locatie. Tot nu toe worden de voer uitgiften vanuit ons eigen huis gedaan. Met het opstarten ervan is dat natuurlijk prima, maar nu wordt dit in meerdere opzichten onhandig, ook met betrekking tot onze privacy.

Wil je ons helpen, of ben je gewoon nieuwsgierig? Check onze website: http://www.dierenvoedselbankzwolle.nl of neem een kijkje op onze Facebook pagina: Dierenvoedselbank Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Echt, mooi oproepje hier. Daaraan toevoegend, help de
  hondestont de wereld uit en help ook de katten de wereld uit.

  Heeel veel vogels gaan eraan vanwege dat onze huiskatten
  ’t vermoorden van vogels als een leuk spelletje zien.
  Niet eens vanwege honger of behoefte aan voedsel.

  Dierenliefhebbers, laat maar weten hoe erg ik me vergis 😉  ⚠️ Meld

 2. Prima idee zo’n voedselbank!

  Een kat is een huisdier. Iedere kat wat buiten rond loopt zonder aangelijnd te zijn, mag van mij worden verwijderd. Ik wijk ook niet uit met de auto voor loslopende huisideren. Levensgevaarlijk.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.