De spin die veel scheetjes laat

Zwolle – Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober brengen het Orkest van het Oosten en Filemon Wesselink een ‘luchtig’ kinderconcert. Samen vertellen ze het verhaal van de spin die veel scheetjes laat, naar het gelijknamige kinderboek van broer en zus Wesselink. Met bekende muziek voor symfonieorkest en de herkenbare theatervormgeving van Clarinde Wesselink geniet de hele familie van een muzikale zoektocht naar de betekenis van vriendschap en jezelf zijn. Leuk voor jong en oud in Enschede, Zwolle en Deventer.

despindieveelscheetjeslaat_campagnebeeld_clarindewesselink_jpg.jpg 

Pffff… En even later weer…. pffff. De scheetjesspin kan er niets aan doen! Hij heeft nu eenmaal honger en hij is dol op chili con carne: zijn lievelingseten. Dat de bruine bonen in zijn favoriete kostje ervoor zorgen dat hij daarna héél veel scheetjes moet laten, weet hij niet. Het enige dat het spinnetje merkt, is dat andere dieren vinden dat hij stinkt. En dat ze daarom niet met hem willen spelen. Hij heeft helemaal geen vriendjes

De Spin die veel scheetjes laat is een mooi en verrassend kinderconcert waarin naast grote thema’s als vriendschap en jezelf kunnen zijn, ook meer prozaïsche onderwerpen als lekker eten en gekke dingen doen op een zeer toegankelijke en ontwapenende wijze aan bod komen. Voor jonge en oude vrienden!

Instrumententuin
Dat is leuk! Een uur voordat het concert begint, kunnen de kinderen alvast op ontdekkingsreis door de instrumententuin. Alles bekijken, vasthouden en uitproberen! En vragen stellen natuurlijk! ‘Waar is dat klepje voor?’

Voorpret begint thuis
(Groot)ouders en kinderen kunnen thuis vast voorpret beleven aan de voorstelling. Aan de hand van een filmpje kunnen ze vast het liedje instuderen dat als afsluiting van het concert gezongen wordt. Bekijk het filmpje en zing uit volle borst mee.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten www.ovho.nl

De Spin die veel scheetjes laat – door het Orkest van het Oosten
Filemon Wesselink, verteller
Toek Numan, arrangementen
Clarinde Wesselink, vormgeving

 

zaterdag 21 oktober 2017 | 10.30 uur, aanvang concert 11.15 uur | Muziekcentrum Enschede
1e rang € 12,50 / jongeren € 7,50
https://www.wilminktheater.nl/programma/!/6285/orkest-van-het-oosten/familieconcert-de-spin-die-veel-scheetjes-laat/

zondag 22 oktober 2017 | 10.30 uur, aanvang concert 11.15 uur | De Spiegel, Zwolle
1e rang € 12,50 / jongeren € 7,50
https://zwolsetheaters.nl/programma/ovho-spin-die-veel-scheetjes-laat

zondag 22 oktober 2017 | 14.30 uur, aanvang concert 15.15 uur | Deventer Schouwburg
1e rang € 15,- / jongeren € 10,-
https://deventerschouwburg.nl/programma/orkest-van-het-oosten-de-spin-die-veel-scheetjes-laat-filemon-wesselink

 

Artikel delen: