Betaalbare woningen aan de Mimosastraat

Zwolle – SWZ en de firma NEZZT (label van de Meeuw) hebben op dinsdag 10 oktober tijdens het congres Wonen en Zorg van CorporatieNL een overeenkomst getekend voor de realisatie van 28 semi-permanente woningen aan de Mimosastraat in Zwolle. SWZ kan hiermee snel tegemoet komen aan de toegenomen vraag naar betaalbare en flexibele woningen. ‘We kunnen bij de woningen van NEZZT op een snelle manier betaalbare huizen toevoegen, waardoor we meer mensen aan een zelfstandige betaalbare woning kunnen helpen’, aldus Monique Boeijen (Directeur-bestuurder SWZ). Met de gemeente Zwolle hebben de corporaties afgesproken te streven naar in totaal 700 extra woningen in de periode tot 2019.

bij_bericht_woningen_mimosastraat.jpg 

Na 15 jaar opnieuw te gebruiken
Het appartementencomplex in de Mimosastraat zal voor een periode van 15 jaar dienstdoen als huisvesting voor spoedwoningzoekenden. NEZZT bouwt op een circulaire en modulaire manier, waardoor het gebouw na deze periode eenvoudig kan worden hergebruikt op een andere locatie. Bekijk hier de woning.

De 28 appartement worden verdeeld over een maximale hoogte van vier bouwlagen, waarbij de achterkant van het gebouw uit twee bouwlagen zal bestaan. Er worden 22 appartementen van 36 vierkante meter en zes appartementen van 18 vierkante meter gerealiseerd. De huurprijs varieert tussen € 414 en € 510 per maand.

Industrieel bouwen, ook in de winter
In het voorjaar van 2018 wordt op de bouwlocatie gestart met de voorbereidingen voor de bouw. Voorafgaand wordt er in de productiefaciliteiten van De Meeuw gewerkt aan de prefabricage van de woningen.

‘Omdat wij industrieel bouwen kunnen wij het grootste deel van de werkzaamheden uitvoeren in onze fabriek,’ aldus Peter Slaats (Commercieel Directeur De Meeuw). ‘Dit zorgt voor goede werkomstandigheden, ook in de winter. Daarnaast wordt de overlast op de bouwlocatie tot een minimum beperkt.’

 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Mini huisjes, slecht geïsoleerd, vlak naast een drukke spoorlijn. Je betaalt de hoofdprijs voor veel overlast en de mensen die daadwerkelijk zitten te springen om betaalbare huisvesting kunnen geen 500euro plus alle bijkomende service kosten betalen.

  Laat je niet foppen met een snel geld willen verdienen bedrijf aan de knoppen


  ⚠️ Meld

 2. Hoe weet jij dat de woningen slecht geïsoleerd zijn, ze zijn toch nog niet gebouwd?

  Overigens vind ik geluidsisolatie bij rijtjeswoningen erg belangrijk, vooral naar de buren toe. En in dit geval natuurlijk ook de spoorlijn.


  ⚠️ Meld

 3. Ik ben het met hem eens, ik zit in die branche.
  Het zijn eigenlijk gewoon units van De Meeuw uit Oirschot die aan de buitenkant wat “leuker”aangekleed zijn.
  Hetzelfde systeem als een bouwkeet waar de uitvoerder op de bouw zit………….
  En ja, ze zijn slecht geisoleerd en erg gehorig.


  ⚠️ Meld

 4. Het mimosa kwattier is van oudsher al een wijk waar men de minder bedeelden dumpte. Leuk flatjes om te zien aan de buitenkant, een bukt scrap aan de binnenkant. Ik hoop dat de nieuwbouw echt een boost voor de wijk is met mooie appartementen en eersteklas bewoners. Wellicht dat dat leuke winkelpleintje ook een leuke opknapbeurt kan krijgen. Daar zat vroeger zon leuke sigarenboer


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.