RTV Zoo verder als RTV Zwolle.FM

Zwolle – RTV ZOo gaat per 19 oktober RTV Zwolle.FM heten. Een nieuwe naam, een fris en helder geluid in Zwolle. Het was tijd om de lokale radio en televisie in Zwolle een nieuwe impuls te geven.

Daarom is gekozen om op 19 oktober verder te gaan onder een nieuwe naam, maar vooral met een professionele(re) elan. De professionalisering waaraan de afgelopen tijd hard is gewerkt wordt doorgezet om door te gaan met een stevige kern van mensen die met hart en ziel werken aan de lokale radio en tv. Mensen met hart voor Zwolle en haar omroep. 

Er zijn dus veel stappen gezet de afgelopen tijd, maar er volgen nog meer. RTV Zwolle.FM zoekt constant naar verbetering en dat gaan we realiseren met nieuwe frisse en eigentijdse programma’s, bijzondere Zwolse invalshoeken en vooral meer nieuws. RTV Zwolle.FM wil de ogen en oren zijn van de lokale samenleving waarbij een mix ontstaat van programma’s die recht doen aan de Zwolse samenleving. Nog meer aandacht voor de Zwollenaren, meer programma’s die mensen fijn vinden om te kijken; maar vooral aandacht voor wat er leeft in de Zwolse samenleving. Daarom bestaat de RTV Zwolle.FM uit medewerkers met een hart voor Zwolle en haar omroep.

RTV Zwolle.FM werkt al enige tijd samen als streek-omroep met zes andere lokale omroepen in de regio rondom Zwolle. Dat zijn de lokale omroepen in Dronten, Elburg, Epe/Heerde, Raalte, Kampen, Olst-Wijhe. Daarmee wordt een steviger fundament gelegd om ook nieuws en programma’s te kunnen brengen uit een grote Zwolse regio. De licentie voor proefuitzendingen is er inmiddels. Op 19 oktober wordt het startsein gegeven voor een vernieuwde omroep.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Zucht, het lijkt daar nooit te veranderen. Nu weer een nieuwe (wel goede) naam. Lees er op Zwolle.nl dit over

  RTV ZOo stond de laatste maanden onder druk door een machtsstrijd tussen bestuur en een aantal vrijwilligers. Van de laatste groep, zowel de hoofdredacteur als een aantal eindredacteuren, is afscheid genomen. Daarvoor in de plaats zijn inmiddels nieuwe mensen benaderd die ook echt uit de journalistiek komen. Gerard Waanders is benoemd tot directeur. Tevens zijn er gesprekken afgerond met een nieuwe hoofdredacteur.

  Wel een prettige en eerst ook leerzame tijd gehad. Certificaat gekregen. Maar daarna viel het behoorlijk tegen. Hoe allemachtig lang is het al wel niet geleden…. Nou ja, voor mezelf nog wat hartstikke leuke, onvergetelijke ontmoetingen uitgesleept. Daar ben ik ze toch dankbaar voor.

  Hopen dat het nu wat wordt. Misschien wordt er ook wat aan de muziekkeuze gedaan. Al is dat natuurlijk een kwestie van smaak.

  Succes mensen!  ⚠️ Meld

 2. Radiomaken is een vak. Er worden nu wederom mensen zonder kennis van zaken aangetrokken. Het is en blijft een hobbyclub die zonder centen van de Zwollenaren al lang en breed failliet zou zijn. Stop toch met het onnodig verkwisten van belastinggeld aan een zender waar geen hond naar luistert!


  ⚠️ Meld

 3. Als men blijft komen met een uurtje op zien zwols, of raad een geluid, dan zal er nooit een proffesionele graad te behalen zijn.
  Succes van de dopneus, maar ik stem af op een andere zender


  ⚠️ Meld

 4. Voordat iedereen tv via internet had keek iedereen analoog. Het geluid werd FM gemoduleerd (beeld AM gemoduleerd), dus ergens kán TV op FM wel ja. 😉


  ⚠️ Meld

 5. Deel zoveel van ZwolleNu.nl

  Onderzoek naar lokale omroep kost 15.000 euro
  november 28, 2017

  Het externe onderzoek dat gedaan gaat worden naar de kwaliteit bij de lokale omroep gaat 15.000 euro kosten.

  De lokale omroep RTV Zwolle FM (was voorheen RTV ZOo) functioneert niet naar behoren en moet daarom worden onderzocht. De lokale omroep moest eerst zelf een evaluatie over haar functioneren indienen, maar volgens de gemeente voldoet die niet. Het onafhankelijk onderzoek gaat in totaal 15.000 euro kosten, zo’n twintig procent van het gehele jaarbudget van RTV Zwolle FM.

  Onrust op de werkvloer
  Het externe onderzoek moet kijken of de doelstellingen uit het beleidsplan en de doelstellingen voortvloeiend uit ambtelijke en bestuurlijke accountoverleggen daadwerkelijk zijn behaald. Eerder was er al onrust op de werkvloer van de lokale omroep. Het bestuur onthief daarop hoofd- en eindredactie van haar functies.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.