Spoorcafé 18 oktober in teken van placemaking

Zwolle – Hoe maken we van een plein een plek waar mensen graag zijn? Wat moet daarvoor veranderen in de openbare ruimte van het Stationsplein aan de centrumzijde en de pleinen aan de zuidzijde van het station? Voelt u zich aangesproken om van deze pleinen een mooie en gezellige plek te maken waar u graag naartoe gaat? Kom dan op 18 oktober naar het Spoorcafé bij Brainz (Lübeckplein 68).

In het kader van Placemaking Week 2017 kwam een gezelschap van lokale, landelijke en internationale ‘stadmakers’ 11 oktober naar Zwolle om ideeën te verzamelen voor deze pleinen dicht bij het station. Het resultaat hiervan delen we tijdens het Spoorcafé van 18 oktober en verrijken we deze avond graag met ideeën van de bezoekers van het Spoorcafé. De insteek is om samen vooral ook op korte termijn een paar ideeën te realiseren. Uiteraard zoeken we hierbij aansluiting bij initiatieven die er al zijn, bijvoorbeeld op het Lübeckplein.

Bij het Spoorcafé zijn ook studenten van Windesheim Honours College aanwezig. Zij vertellen tijdens het eerste deel van de avond over het onderzoek waar zij mee bezig zijn. Hun onderzoek sluit nauw aan bij het onderwerp van het Spoorcafé. Het tweede deel van de avond gaan de studenten én vertegenwoordigers van eerdergenoemde ‘stadmakers’ met de bezoekers van het Spoorcafé aan tafels in gesprek om door te borduren op bestaande ideeën en nieuwe ideeën te verzamelen. Maar ook om te bespreken wie zich actief in wil zetten voor het realiseren van een of meerdere ideeën. Aan het eind van de avond worden de resultaten van de gesprekken aan tafels centraal teruggekoppeld.

Uiteraard kunt u de leden van de Spoorzone projectorganisatie voor en na het plenaire deel ook bevragen over andere onderwerpen die in de Spoorzone spelen. Het maandelijkse Spoorcafé is dé plek bij uitstek om op een laagdrempelige wijze over de Spoorzone met elkaar in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. Het Spoorcafé vindt elke derde woensdagavond van de maand plaats. Iedereen is van harte welkom om mee te denken en mee te doen. Het Spoorcafé wordt mede georganiseerd door Club Cele. Meer informatie over de Spoorzone en de data van het Spoorcafé leest u op www.zwolle.nl/spoorzone.

Artikel delen: