Berkum wil revanche tegen Staphorst

Zwolle – Berkum ontvangt zaterdag 14 oktober streekgenoot Staphorst en heeft dan wat recht te zetten, nadat de Zwolse promovendus vorige week bij Excelsior ’31 tegen zijn eerste nederlaag aanliep en zo de koppositie in de Hoofdklasse B uit handen gaf.

"Tegen Excelsior hebben we een lastige wedstrijd gespeeld, maar we hebben misschien iets te veel ontzag getoond," vindt Berkum-spits Chris van der Meulen. "We zullen nu meer strijd moeten leveren. We hebben eerder laten zien dat we heel aardig mee kunnen in deze klasse, dus we willen ons revancheren."

Districtsbeker Noord
Staphorst deed vorig seizoen uitstekend mee met een derde plaats in de eindklassering én een ticket voor de nacompetitie. Daarin sneuvelde de ploeg tegen Ter Leede, maar de Staphorsters kijken toch op een geslaagd jaar terug doordat ze de Districtsbeker Noord veroverden, waarbij Genemuiden in de laatste minuut van de finale werd geklopt. In het nieuwe seizoen had de formatie van trainer Jan Vlap tijd nodig om echt op stoom te komen, want van de zes gespeelde duels eindigde de helft met een gelijkspel.

Ook afgelopen week kwam er, op eigen terrein, weer een remise uit de bus want toen bleef het tegen Eemdijk bij 1-1. In die wedstrijd stond Staphorst al binnen 10 seconden op 0-1, nadat back Frank van de Burg uitgleed en Eemdijk kon toeslaan. Even later moest Mark Veldmate een bal van de Staphorster doellijn halen, maar daarna nam de thuisclub het heft in handen en bracht Martijn Brakke zijn ploeg langszij. In de tweede helft kreeg Staphorst dotten van kansen om op voorsprong te komen, maar William de Boer miste een penalty en invaller Heine Uuldriks schoot de bal voor een leeg doel over. Omdat ook Eemdijk riante mogelijkheden liet liggen bleef het bij 1-1 in dit duel, dat volgens velen ook in 4-4 of 5-5 had kunnen eindigen.

Eerste nederlaag
Berkum kreeg vorige week zijn eerste nederlaag om de oren door met 3-1 te verliezen te verliezen bij Excelsior ’31, dat daarmee ook de koppositie in de Hoofdklasse B overnam. Berkum gaf te veel ruimte weg en werd door de prima combinerende Tukkers afgetroefd op felheid, waardoor de thuisclub al na krap 20 minuten op 1-0 kwam. Toen de 2-0 op slag van rust binnen viel en Excelsior vlak na de hervatting nog een keer scoorde was het pleit al zo’n beetje beslecht. Berkum drong nog wel aan maar verder dan een eretreffer van Chris van der Meulen kwamen de Zwollenaren niet meer.

Berkum wil na deze eerste nederlaag dus voor eigen publiek revanche halen, maar treft met Staphorst een tegenstander die tegen Zwolse clubs de mouwen altijd flink opstroopt en ook nu een paar stappen extra zal willen zetten. De wedstrijd Berkum-Staphorst wordt zaterdag geleid door scheidsrechter René Wijma uit Oosterwolde, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 7

Reacties zijn gesloten.