Kleinste bos van Zwolle op de kaart

Zwolle – Hoe maken we een succes van de publiekscampagne voor Tiny Forest Zwolle? Met deze vraag gaan topstudenten van hogeschool Windesheim komend weekend aan de slag. Donderdag 30 november is de plantdag van Tiny Forest Zwolle: een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan dat de wijkbewoners zelf gaan realiseren en onderhouden. Een plek waar zij actief kunnen zijn en kinderen kunnen leren over de natuur. Het Tiny Forest is een concept van IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid). De eerste werd twee jaar geleden in Zaandam gerealiseerd. In Zwolle komt nu het eerste Tiny Forest in Overijssel.

Co-creatie in de wijk
Aan de Windesheimstudenten de uitdaging om een sociaal innovatief plan te ontwikkelen om van de plantdag een succes te maken en om rond het kleinste bos van Zwolle een community te maken waaraan iedereen in de buurt kan bijdragen. Voor de studenten, die het Honours Programma Sociale Innovatie volgen, staat co-creatie centraal: samen met de doelgroep nieuwe ideeën ontwikkelen voor oude problemen. Zo ondersteunt een Tiny Forest de aanpak van hittestress en het beperken van wateroverlast na hevige regenval: iets dat ook in een relatief nieuwe wijk als Stadshagen speelt. Om bewoners bij de aanpak van dergelijke thema’s en het belang van het Tiny Forest te betrekken, zijn de studenten zaterdagmiddag op de streek/foodmarkt Breecamp Bruist aanwezig om ideeën op te halen. Een dag later presenteren zij in een Dragons Den in het kindcentrum de Paperclip hun visie en creatieve oplossingen voor het ‘Tiny Forest Zwolle’. De dragons zijn bestuurders, experts en ondernemers uit Zwolle.

Om sfeer te proeven in de wijk en de locatie van het Tiny Forest verblijven de studenten het hele weekend in kindcentrum De Paperclip in Stadshagen. Het centrum is de plek van waaruit zij hun activiteiten ontwikkelen en waar de Dragons’ Den zal plaatsvinden. In het Honours Programma Sociale Innovatie van Windesheim werken excellente studenten van verschillende hbo-opleidingen van Windesheim samen aan opdrachten voor bedrijven en instellingen.

Programma Dragons’ Den Tiny Forest

Vrijdag 13 oktober
19:00 uur – Opening door wethouder Michiel van Willigen
19:30 uur – Opdracht Tiny Forest Zwolle door Milou van Rijn

Zaterdag 14 oktober
Studenten werken in kindcentrum de Paperclip en samen met buurtbewoners uit Stadshagen aan creatieve oplossingen.

Zondag 15 oktober
12.30 uur – Ontvangst
13.00 uur – Introductie
13.30 uur – Drie rondes Dragons’ Den
15.00 uur – Dragons Decide – dragons beoordelen de ideeën en presentaties
15.30 uur – Bekendmaking winnaar meest innovatieve voorstel Dragons’ Den’ 2017/2018

Locatie: Kindcentrum De Paperclip, Oude Wetering 82, 8044 PA Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Ja vind je?
  Kun je het eens uitleggen, komt er nu ergens in Zwolle een blijvend bosje ter grootte van een tennisbaan? En waar ongeveer?

  Veel onnodig jargon in het plempsel, sociale innovatie, co creatie, man man. Komt er een bosje ja of nee?


  ⚠️ Meld

 2. Ja inderdaad nogal een wazig stukje.
  Bossen zijn gezond, die hadden we helaas niet zoveel in de sloppenwijken van Calcutta.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.