Boekpresentatie als gevolg van kinderinspiratie

Zwolle – Op donderdag 12 oktober presenteerde kinderboekenschrijver Berry ten Hoven een speciaal kinder(voorlees)boek aan groep zes van basisschool De Oosterenk. Vorig jaar, ook in de Kinderboekenweek, mochten de kinderen tekeningen maken ter inspiratie voor de personages van het verhaal ‘Frisse Frits in Viezevlekjesland’.

boekpresentatie.jpg 

Ten Hoven liet het volledige binnenwerk op het Digibord zien, zodat de kinderen in het groot zagen hoe Frisse Frits, Grasgrietje, Moddermonstertje en Mayomannetje uiteindelijk uit de verf waren gekomen. Op het bord verscheen ook een aantal kindertekeningen waar illustrator Linda Udding bijzonder veel inspiratie uit geput had, zoals de koksmuts voor Mayomannetje, het grasjurkje van Grasgrietje en het Moddermonstertje dat zonder beentjes zo uit de modder opsteeg. Tijdens de presentatie ging het boek de klas rond en konden de kinderen het vasthouden en doorbladeren. Ook deden ze kennis op over hoe je een boek kunt laten uitgeven en via alle boekwinkels in Nederland kunt verkopen.

kindertekeningen.jpg 

Ten Hoven is van plan om vaker kinderen te betrekken bij zijn toekomstige boekprojecten. "Het is super om kinderen te laten inzien dat je van creatieve ideeën echt iets tastbaars kunt maken."

Artikel delen: