Gratis AED-cursus voor Zwollenaren

Zwolle – Het overgrote deel van de mensen dat een hartaanval krijgt, overkomt dit in en rond huis. De eerste zes minuten zijn op dat moment cruciaal. Familie, vrienden of buurtbewoners die kunnen helpen door te reanimeren met behulp van een AED zijn dan heel belangrijk. De gemeente Zwolle biedt inwoners van Zwolle daarom de mogelijkheid om gratis een AED cursus te volgen bij de Koninklijke EHBO vereniging in Zwolle.

aed6.jpg 

Reanimeren met een AED
Reanimeren en het gebruik van een AED is niet moeilijk, de handelingen zijn makkelijk te leren. De AED, ook wel Automatische Externe Defibrillator genoemd, is een goed hulpmiddel in geval van een hartstilstand. Hoe sneller de reanimatie start en een AED wordt ingezet, hoe groter de overlevingskansen. De gemeente Zwolle hecht er veel waarde aan om een groot aantal inwoners op te laten leiden tot AED-bediener en biedt daarom de mogelijkheid om gratis een cursus te volgen.

Volg een gratis AED-cursus
Tijdens de AED-cursus leren de deelnemers reanimeren en een AED aansluiten en gebruiken. Na de cursus weten de deelnemers hoe ze moeten handelen bij een hartstilstand en zijn zij gecertificeerd AED-bediener. Daarnaast ontvangen de deelnemers jaarlijks een gratis herhalingscursus waarin de vaardigheden nog eens worden geoefend.

Help mee
De gecertificeerde AED-bedieners melden zich vervolgens aan bij een speciaal alertsysteem via Hartslagnu.nl. Bij een hartstilstand in de omgeving ontvangen de AED-bedieners een oproep via hun mobiele telefoon met de locatie van het slachtoffer. Beoogd wordt het slachtoffer zo snel mogelijk te reanimeren om de overlevingskans te vergroten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zwolle.nl/aedcursus.

 

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Wow, dit is wel echt heftig. Gratis cursus van de Gemeente om
  die dingen te kunnen bedienen.

  Je ziet ze net als ik al een tijdje op het station en dergelijke
  plekken, in winkels, zelfs in de Stadskamer zag ik onlangs.

  Ik puzzel ermee.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.