Leer meer over de digitale wereld

Zwolle – Gijzelsoftware, het gratis kantoorpakket LibreOffice, phishing mail of de virtuele bril: op dinsdag 17 oktober (van 9.30-15.00 uur) hoor je er alles over tijdens de HCC-leerdag. De open leerdag vindt plaats bij de ICT-opleidingen van Landstede MBO aan het Stadionplein in Zwolle. Iedereen – jong en oud – met interesse in de genoemde en andere digitale producten en ontwikkelingen is welkom. Deelname is gratis.

Programma
De leerdag, waar leren en gezelligheid voorop staat. begint om 9.30 uur met een kopje koffie of thee. Daarna volgen drie rondes presentaties en demonstraties. Wie wil kan zijn laptop meenemen om toepassingen gelijk uit te proberen. In de middagpauze is er een lunch (kosten € 6,-) die bereid is door studenten van de Horeca-opleiding van Landstede MBO. ’s Middags volgen weer drie rondes met presentaties en bijzondere activiteiten. Studenten van de Mediaredactie-opleiding zijn ook bij de dag betrokken.

Onderwerpen en activiteiten
De digitale onderwerpen waarover de ICT-studenten presentaties geven zijn bijvoorbeeld ransomware, LibreOffice, phishing mail, Windows 10-update, smartphones, Internet of Things, externe opslag en virtualisatie. Daarnaast introduceren zij de virtuele bril. Daarnaast presenteren een aantal Zwolse HCC-groepen hun hobby of digitale activiteiten tijdens de leerdag. Het gaat om HCC!seniorenacademie, HCC!3d, HCC!drones, HCC!modelspoorbaanautomatisering en de werkgroepen Flightsimulator, Raspberry Pi en Videobewerken.

HCC
De HCC-leerdag vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Initiatiefnemer is HCC!ijssellanden, de regiogroep van HCC. De groep organiseert de open leerdag samen met de ICT-studenten van Landstede MBO voor HCC-leden en andere belangstellenden. Hulp bieden bij problemen met hard- en software, met elkaar informatie uitwisselen en met plezier ontdekken, welke digitale mogelijkheden er zijn, staan voorop.

Artikel delen: