De Werkelaar maakt al tien jaar werk met mensen

Zwolle – De Werkelaar in Zwolle bestaat tien jaar. En dat heeft het team op 10 oktober feestelijk gevierd met cliënten, naastbetrokkenen en samenwerkingsrelaties. De Werkelaar is een werkstation waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer leren werken en begeleid worden naar een passende werksituatie. Naast cliënten van RIBW Groep Overijssel zijn er ook cliënten van onder andere Frion en medewerkers van Wezo actief.

toespraak_jeroen_collette_1.jpg
Fotobijschrift:
Jeroen Collette (lid Raad van Bestuur RIBW GO) geeft in zijn toespraak aan dat RIBW GO vanuit cliëntperspectief een zinvolle dagbesteding, leren en werken hoog op de agenda heeft staan. "Wij willen dit verder uitbreiden en verbeteren. Het concept van de Werkelaar past daar goed in, ook voor de toekomst."

Training
Jeroen Collette (lid Raad van Bestuur RIBW GO) legt uit dat in de visie van RIBW GO arbeid en dagbesteding belangrijk zijn voor het herstel van cliënten, veelal mensen met een psychische kwetsbaarheid. In het zorgplan neemt dit een prominente rol in. Cliënten van de Werkelaar krijgen training om te leren werken. Ze werken in afgeronde trajecten aan hun ontwikkeldoelen. Een aantal van hen groeit door naar vrijwilligers(werk). Voor anderen is het dagritme dat de Werkelaar biedt van essentieel belang om stabiel te blijven. Collette: "RIBW GO heeft vanuit cliëntperspectief een zinvolle dagbesteding, leren en werken hoog op de agenda staan. Wij willen dit verder uitbreiden en verbeteren. Het concept van de Werkelaar past daar goed in, ook voor de toekomst."

Structuur
Klaas Klein (activeringscoach Zwolle Actief) werkte een aantal jaren bij de Herberg Zwolle en de Werkelaar. "De Werkelaar is een goede plek om te ‘landen’. Ik ken heel wat mensen die hier de eerste stap hebben gezet op weg naar herstel en weer meedoen in de samenleving." Als voorbeeld noemt hij een gast van de Herberg die hij meenam naar de Werkelaar. "In het begin viel deze man overdag tijdens het werk in slaap. Gaandeweg ging het steeds beter door de structuur die werken bij de Werkelaar hem bood."
Menselijke maat
Eén van de oud-medewerkers kijkt met veel plezier terug op de periode die ze bij de Werkelaar gewerkt heeft: "De waarde van de Werkelaar is niet in geld uit te drukken. Voor cliënten het is zo veel meer: je bent weer onderdeel van de maatschappij, je hebt collega’s om je heen, je wordt verwacht en je bent gewenst op je werkplek. Het draait bij de Werkelaar om de menselijke maat."

Passend werk
De Werkelaar biedt een breed scala aan leerlijnen waar mensen het werk kunnen doen dat het beste bij hen past: bijvoorbeeld productiewerk, fietsreparatie, werken in het groen, werken op de grafische afdeling of klus-/reparatiewerk. Daarmee maakt de Werkelaar al tien jaar werk met mensen.

Kijk voor meer informatie op www.werkelaar.nl.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Leuk P.R. praatje…

  Ik heb van de week iemand gesproken die er werkt en die vertelde
  mij dat alle mensen van de Frion er weg moeten….
  Dat arme mens stond gewoon te janken in de supermarkt.:(

  Dus dit bericht komt op mij wat vreemd over.>:(


  ⚠️ Meld

 2. Geef de mensen een fatsoenlijke baan, begeleiding en een inkomen. In plaats van subsidie werken met behoud van uitkering. Jeroen Collette, de genoemde lid van RIBW GO in het artikel verdiend per jaar om de nabij 121.479 euro. (salaris van eerdere bestuurders RIBW uit het jaar 2010)

  Niet te geloven, toch?


  ⚠️ Meld

 3. Heee, de admin heeft mijn mooie reactie weggehaald. En het was nog wel zo positief. In tegenstelling tot de gemiddelde acijnspuiter :o:o:o


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.