Riant bedrag voor Ronald McDonald Huis

Zwolle – Dit jaar werd voor de zevende keer de Ronald McDonald Rally gereden met de start vanaf het PEC Zwolle stadion. De rally werd gereden met klassieke auto’s in een toer- en sportklasse en staat bekend als dé afsluiter van het rally seizoen. In de vroege ochtend verschenen er meer dan 80 equipes aan de start en dat betekende een uitverkochte editie.

print-4142-2.jpg

Niemand minder dan PEC Zwolle spelers Ryan Thomas en Mustafa Saymak gaven het startsein voor het vertrek van de eerste equipe. De organisatie kijkt terug een waardevolle dag met een prachtige route, goed gezelschap en heerlijk rallyweer. De rally leverde dit jaar dit maar liefst €45.000,- op waarbij het volledige inschrijfgeld ten goede is gekomen aan Ronald McDonald Huis Zwolle. In de vroege morgen stonden ruim 80 equipes prachtig opgesteld langs de Ceintuurbaan in Zwolle. Een prachtig plaatje van klassieke auto’s. Twee PEC Zwolle spelers Ryan Thomas en Mustafa Saymak gaven het officiële startsein waarna iedere minuut een equipe vertrok. Dit jaar een mooie en uitdagende route door Overijssel langs plaatsen als Heino, Olst, Deventer, Nijverdal, Lemele en Zwolle. In de namiddag finishten de deelnemers in Zwolle bij het Deltion College waar ‘Piets Weer’ werd opgenomen. Het afsluitende diner, verzorgt door studenten, werd bereid met spreekproducten van de Zwolse Stadslanderijen. Na het diner was het tijd voor de prijsuitreiking.

De eerste prijs voor sportklasse en de prijs van de JOUW test ging dit jaar naar Peter Dutman en Rutger Kwant. De eerste prijs van de clubklasse was voor Maartje Heij en Edwin Neppelenbroek. Zij ontvingen een prachtig cadeau aangeboden door Juwelier Veenemans uit Zwolle. Na de prijsuitreiking was het tijd voor nóg een belangrijke uitreiking. De uitreiking van de cheque met de opbrengst van de dag. Met een bedrag van €45.000,- op de cheque. In één woord een topopbrengst. Veel dankbaarheid ging dan ook vanuit de organisatie uit naar de deelnemers, vrijwilligers en sponsoren.

Sponsoren Pouw Automotive, Firezone en het Deltion College overhandigden de cheque aan Lianne Booijink, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle en Evert Leideman, organisator van de rally en bestuurslid van het Huis. Booijink is apetrots: ‘Een volle bak en prachtig rallyweer: wat wil een mens nog meer! Ik blijf het zeggen maar wat ben ik dankbaar. Dankbaar voor het feit dat al deze organisaties, bedrijven en vrijwilligers zich keer op keer inzetten voor ons Huis.’ Leideman vult aan: ‘We kijken terug fantastische dag met een geweldig mooie route. Dít doen wij met elkaar. Het is prachtig dat wij op deze manier geld kunnen inzamelen om een thuis te kunnen zijn voor ouders waarvan hun kindje is opgenomen in Isala. Want dat is zo ontzettend belangrijk dat je als ouders dichtbij je zieke kind kunt zijn.’

Artikel delen: