Voer voor discussie bij Nationaal Integratiediner

Zwolle – Meer dan 20.000 deelnemers koken, eten en ontmoeten elkaar. Voor elkaar koken, met elkaar eten en elkaar beter leren kennen. Dat was het recept voor de 20.000 deelnemers aan het Nationaal Integratiediner dat gisteren op meer dan 300 locaties werd gehouden, waaronder de Isala Klinieken in Zwolle. Mensen met verschillende achtergronden en uit verschillende bevolkingsgroepen leerden elkaars gebruiken en gewoonten kennen. Initiatiefnemer Asito heeft direct de datum voor volgend jaar bekend gemaakt: donderdag 11 oktober 2018.

Ook in Zwolle werd het Nationaal Integratiediner op verschillende locaties georganiseerd. Bij Isala kwamen circa 300 mensen samen. Er werd heerlijk gegeten en gesproken over de gerechten die op tafel kwamen. Achter ieder gerecht schuilt een verhaal. Een verhaal over een feestdag in een bepaalde cultuur, of een herinnering aan vroeger. Deze verhalen vormden de basis voor leuke, interessante gesprekken tussen mensen die elkaar op een andere manier leerden kennen. Ook bij Wehkamp en het Deltion College werden diners georganiseerd.

Het Nationaal Integratiediner werd voor de zevende keer op rij georganiseerd. Het begon als initiatief van schoonmaakorganisatie Asito, waar mensen van meer dan 100 nationaliteiten werken, maar waar ook vele andere verschillende groepen mensen elkaar iedere dag tegenkomen. Dit jaar is supermarktketen Dirk van den Broek aangesloten als partner. Daarnaast doen honderden andere organisaties mee, zoals Wehkamp, IKEA, VU Medisch Centrum, VGZ, de Universiteit Utrecht, Museum Volkenkunde, Resto van Harte en vele andere bedrijven, scholen, buurthuizen en gemeenten. Op donderdag 11 oktober 2018 vindt de achtste editie plaats.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Ik heb vanavond nog een stukje in nieuwsuur gezien over Zweden.
  Het eens zo gastvrij en tolerant land.Waar je heen gaat voor de rust en de blonde vrouwen.Dit land is inmiddels afgegleden tot het afvoerputje van Europa met alleen maar getto’s waar zelfs de politie niet meer durft te komen.Leve de integratie en het integratiedebat.Misschien kunnen ze dat daar ook invoeren of het helpt?Ik ben er bang voor.Ach ja koppie thee zou dokter bibber hakkelaar Job Cohen zeggen van de Pvda dat lost alles op.  ⚠️ Meld

 2. Assimilatiediner waar de nieuwe nederlander/ vluchteling zich niet hoeft aan te passen aan de culltuur en gebruiken, de Nederlander doet het wel.

  Natuurlijk werken zoveel bedijven samen. Iedere vluchtelling/ nieuwe nederlander die bij hen in de toekomst kan werken, 5000 euro subsidie per jaar van Brussel. Mooi dat Brussel het doet, jammer voor de autochtoon.  ⚠️ Meld

 3. Over Zweden, afgelopen weekend een mooie reportage over op NPO2 waar veelwijverij/ polygamie voor de islamiet gewoon mag bestaan:

  https://www.vpro.nl/programmas/allah-in-europa/kijk/afleveringen/aflevering-6-scandinavie.html

  Of hetzelfde Zweden waar op een gemiddeld muziekfestival zich 27 seksuele geweldsincidenten voldoen, waarvan vier verkrachtingen. Dat was voor de organisatie reden genoeg om afgelopen zaterdag in een Facebookpost aan te kondigen dat het feest in 2018 niet doorgaat.

  Niet dat de daders er een boodschap aan hadden, want de dag daarna vond er gewoon nog een verkrachting plaats. Ook op het Zweedse V?sterås-festival vonden twee verkrachtingen plaats. Saillant: zelfs in officiële politieberichten wordt geen daderprofiel geschetst, ondanks dat er meerdere arrestaties verricht zijn.

  Zolang de Koran oproept op 23 plaatsen tot oorlog tegen de niet-moslims, is het dweilen met de kraan open.

  “Ja maar in de bijbel staat”. Ook op 23 plaatsen of de andere 109 versen tegen de ongelovige.

  Wordt wakker, lees je in, informeer jezelf, gebruik google, verdiep je in de materie en leef je vooral in in de moslim hoe hij of zij dient te denken ten opzichte van de niet-moslim. Dan is het wachten totdat de kruik barst in Europa en het zal niet lang meer duren. Daarna is het goed vertoeven in Nederland….

  Goed weekend.


  ⚠️ Meld

 4. @ bereklauw. Vind dit stukje uit je, wederom hatelijke en op de man gespeelde, berichtje….bijna een compliment:

  Ach ja koppie thee zou dokter bibber hakkelaar Job Cohen zeggen van de Pvda dat lost alles op. .

  Iets met iemand eten of drinken, is volgens mij juist (op zijn minst) “tijd investeren in iemand. Joh Cohen zelf? Misschien wel de beste MP3 die Nederland nooit heeft gehad. De man gaf het zekere burgemeesterschap van Amsterdam, waar ook hij bijzonder werd gewaardeerd, er vrijwillig aan om op een plek te komen waar hij zijn idealen nog meer zou kunnen verwezenlijken.
  Tja en dan wist ie, tegenover Twan Huys, de prijs van een brood niet helemaal goed te noemen.


  ⚠️ Meld

 5. FB heeft zijn gitzwarte bril weer op. Hier is een mooi initiatief dat precies iets doet aan de problemen die hij denkt te signaleren, en meneer kan alleen maar zeiken.


  ⚠️ Meld

 6. Nutteloos idee en verder wel eens met FB en Bereklauw. Niet alleen Zweden, heb het zelf meegemaakt in London en Dusseldorf. Wijken waar je als blanke niet meer kan lopen. Helaas doen wij er niets tegen.


  ⚠️ Meld

 7. Zoals wel vaker, helemaal eens met Riet.

  Offtopic: heb nog geen uitzending over geslagen van “Allah in europa”…. zeer goed, divers en genuanceerde registraties. Kunnen we als “mensen onder elkaar” veel van leren!


  ⚠️ Meld

 8. Ja in Engeland en Zweden loopt de integratie niet helemaal zoals gedacht, het lijkt me vooral goed om nu wél goed te kijken wat er gebeurt in de woonwijken, ipv vanuit een ivoren torentje.
  Dick volgens mij miste je een punt: het ging niet zozeer over Cohen maar over types als Cohen die moeite hebben om anno 2017 wél te kijken wat er gebeurt. Dit heeft verder weinig met een zwarte bril of welke bril dan ook te maken.
  Ik heb een deel gezien van die documentaire, wat vond jij er leerzaam aan Dick?


  ⚠️ Meld

 9. Veldwachter, mijn reactie is verwijderd. God mag weten waarom>:( Ben niet te beroerd het nog eens te proberen, maar t was hier ff zo ( positief) hectisch dat ik mijn reactie niet meer weet.

  SORRY!

  Maar misschien borrelt er nog wat boven.


  ⚠️ Meld

 10. Dick ik had het over je reactie van 11.06, die staat er nog.
  Hopelijk kijken mensen die niet wensen te integreren ook naar de vpro.
  Ik ben er in een ver verleden een tijd lid van geweest, ik ben nu lid van Family7.


  ⚠️ Meld

 11. Haha ben ook zo VrijzinnigProtestant as can be.
  Genoot met name van Wim R Schippers, Sjef van Oekel, Kopt & Bie en Jiskefet. Maar in Family 7 valt aan de VEZ in Zwolle te relateren? Henk S. fietste hier vanmiddag nog langs.
  Hang midden in de voetbal, dus tot later:
  Dortmund, Arsenal, Ajax en nu PEC!

  Ontopic: vier voor discussie dus… Dit alles over veel onderwerpen en sorry Admin, als ik je vals beschuldigd heb.

  Lekkere zaterdagavond allen!


  ⚠️ Meld

 12. Tussen haakjes, ik kan me niet herinneren dat FB zich ooit druk heeft gemaakt over seksueel geweld en seksuele intimidatie, anders dan om buitenlanders zwart te maken…

  En de toename van aanrandingen en verkrachtingen in Zweden komen helemaal niet door buitenlanders:

  Zie je wel, zegt populistisch rechts. Sinds de immigranteninstroom kunnen onze vrouwen niet meer veilig over straat. Maar volgens de raad voor misbruikpreventie Brå is er iets anders aan de hand.

  Waar komt de groei vandaan?
  Johanna Olseryd, onderzoeker bij Brå, merkt op dat in de periode dat het aantal intimidatiemeldingen steeg, het verkrachtingscijfer vrij stabiel was. Als seksueel geweld inderdaad toenam, zegt zij, had dit ook in dát getal zichtbaar moeten zijn.

  Bron: de Volkskrant[/url].

  Vrouwen worden die selectieve aandacht van xenofoben wel een beetje zat.

  #metoo


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.