Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle

Door Redactie

|   Laatste wijziging

Zwolle – Landskampioen Feyenoord is morgenavond de tegenstander van PEC Zwolle in speelronde 8 van de Eredivisie. Na het interlandweekend, waarin trainer/coach John van ’t Schip Ryan Thomas een trip naar Japan zag maken, wacht voor de Zwollenaren de loodzware taak om de competitie met een goed resultaat te hervatten in Rotterdam-Zuid.

Waar Thomas een oefenwedstrijd met Nieuw-Zeeland afwerkte tegen Japan (2-1 verlies) zag Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst de nodige spelers met interlandverplichtingen uitvliegen. Naast Tonny Vilhena (Oranje), Justin Bijlow, Jeremiah St. Juste (Jong Oranje) en Dylan Vente (Oranje O19), vertrokken ook Karim El Ahmadi en Renato Tapia voor interlands met respectievelijk Marokko en Peru.

Feyenoord en PEC Zwolle sloten het tweede competitieblok beide met een goed gevoel af. Waar Zwolle in blessuretijd FC Groningen versloeg (3-2), legde Feyenoord in Alkmaar AZ met 0-4 over de knie. Vooral voor de titelhouder was dat een welkome zege. De nederlagen in de twee gespeelde Champions League-duels en de verrassende verliespartij tegen NAC Breda, notabene in eigen huis, waren teleurstellend. Met PEC Zwolle komt voor Feyenoord een tegenstander op bezoek, die de afgelopen jaren telkens met lege handen stond. Waar Feyenoord in Zwolle van de laatste vijf edities er vier verloor en één gelijkspeelde, verloor Zwolle alle duels in De Kuip. Zelfs tot scoren kwam de club niet. De laatste Zwolse treffer in competitieverband uit bij Feyenoord staat nog altijd op naam van Domingus Lim-Duan. Op 16 mei 2004 scoorde de aanvaller de 5-1 op de slotdag van de competitie. Ook aan dat duel bewaart de Zwolse supporter geen goede herinneringen. Door de uiteindelijke 7-1 nederlaag degradeerde het naar de Eerste Divisie. Op de bekerfinale tegen Ajax na, viel er voor Zwolle dus maar weinig te vieren in de thuishaven van Feyenoord. Alleen in 1987 wist Zwolle de drie punten mee te nemen naar Overijssel.

Bij Feyenoord was Nicolai Jorgensen deze week weer op het trainingsveld te vinden. De Deense aanvalsleider viel een maand geleden in de uitwedstrijd bij Heracles Almelo uit met een hamstringblessure en moest onder meer de topper tegen PSV en de Champions League-wedstrijden tegen Manchester City en Napoli aan zich voorbij laten gaan. Een ander groot gemis is de afwezigheid van voormalig Zwolle-speler Eric Botteghin (knie), die naar alle waarschijnlijkheid pas na de winterstop in actie zal komen, alsmede de absentie van Jan-Arie van der Heijden (kuit). Voor Feyenoord is het duel met PEC Zwolle het eerste thuisduel in een reeks van vier thuiswedstrijden op rij. In twaalf dagen tijd komen naast de Blauwvingers, ook Shakhtar Donetsk (Champions League), Ajax (competitie) en AVV Swift (KNVB Beker) nog naar De Kuip.

Ondanks dat PEC Zwolle op een uitstekende vierde plaats staat voorafgaand aan deze achtste speelronde, hebben de Zwollenaren uit nog geen overwinning geboekt. Daartegenover staat dat er op vreemde bodem op Ajax-uit na, niet verloren werd. De ongeslagen thuisstatus maakt, dat Zwolle in Rotterdam bij een stunt naar plek twee kan klimmen.

Wist je dat…
Tapia en Thomas niet alleen dit weekend tegenover elkaar staan? De beide internationals strijden ook met hun land tegen elkaar om een WK-ticket. In een tweeluik zullen Peru en Nieuw-Zeeland uit gaan maken wie van hen mag deelnemen aan het WK Voetbal komende zomer in Rusland. Op maandag 6 november vindt de eerste wedstrijd plaats in Wellington, waarna acht dagen later in Zuid-Amerika de beslissing valt.

Arbitrage
Scheidsrechter Dennis Higler hanteert zaterdagavond vanaf 20.45 uur de fluit in De Kuip. De assistent-scheidsrechters zijn Richard Brondijk en Richard Polman. Christiaan Bax is aangewezen als official.

De vijf meest recente ontmoetingen in De Kuip

Eredivisie, seizoen 2016-2017
Feyenoord – PEC Zwolle: 3-0 (1-0). (28′ Kuyt 1-0, 71′ El Ahmadi 2-0, 76′ Toornstra 3-0)

Eredivisie, seizoen 2015-2016
Feyenoord – PEC Zwolle: 2-0 (0-0). (54′ Kuyt 1-0, 82′ Elia 2-0)

KNVB Beker, seizoen 2015-2016
Feyenoord – PEC Zwolle: 3-0 (1-0). (19′ Marcellis e.d. 1-0, 60′ Kuyt 2-0, 69′ Kuyt 3-0)

Eredivisie, seizoen 2014-2015
Feyenoord – PEC Zwolle: 2-0 (0-0). (50′ Van Beek 1-0, 62′ Boëtius 2-0)

Eredivisie, seizoen 2013-2014
Feyenoord – PEC Zwolle: 3-0 (2-0). (33′ Immers 1-0, 39′ Immers 2-0, 55′ Boëtius 3-0)
Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle”

  1. Wij gaan wel mee, wij zijn supporters van de Zwolse FCEEEEEEEE, Ole ole…

    Kuip is uitverkocht! Zin in!! Hopend op een stunt!!

  2. Bericht door Zwollenaarffback, op 14 oktober 2017 11:54
    Wij gaan wel mee, wij zijn supporters van de Zwolse FCEEEEEEEE,

    succes (fan)

    weet niet of u het weet,
    het is nu pec zwolle

    fc is het al een poosje niet meer ;););)

    leuk dat je keertje mee mag , succes (fan)
    en vergeet het niet hé

    PEC HUP PEC HUP :P:P:P PEC HUP

  3. Verschrikkelijk. Wat een paar lafaards hier om te gaan denken dat PEC gaat verliezen. Hopen dat de spelers niet zo laf zijn zoals jullie. PEC wint met 2-1.

  4. Mooie en spannende 0-0 én wat zijn wij blij dat van der Hart niet meer op goal staat bij PEC. Wat een klasse onze Diederik!!! 😀

  5. @passant, ga je mij nu echt vertellen hoe het zit? Grapjas! Misschien moet je eens naar het stadion komen, (uitwedstrijd zal je wel teveel moeite vinden) dan kun je horen wat er zoal gezongen wordt. Er zijn wel meer liedjes waarin FC gebruikt wordt, zo gek is dat helemaal niet.

    Succes supporter? Dat is gewoon een belediging naar mij! Je hebt werkelijk geen idee!! Kan je nu gaan vertellen dat ik PEC Zwolle, daarna PEC Zwolle ’82, FC Zwolle en vervolgens weer PEC Zwolle heb bezocht maar jij bent waarschijnlijk al vol van je eigen aanname. Jammer!

Reacties zijn gesloten.