PEC houdt Feyenoord knap op gelijkspel

Zwolle – PEC Zwolle heeft knap een punt overgehouden aan het bezoek aan de Kuip. Na een goede eerste helft houdt de Zwolse formatie in de tweede helft stand tegen landskampioen Feyenoord (0-0). ,,Ik ben blij met het resultaat, een groot compliment voor de ploeg. We hebben keihard gevochten voor het punt", glundert Van ’t Schip.

PEC Zwolle begon uitstekend aan de wedstrijd en kon al na anderhalve minuut de eerste kans bijschrijven. Stef Nijland werd diep gestuurd en omspeelde Feyenoord-keeper Brad Jones. De Zwolse spits gleed echter weg, waardoor zijn inzet naast het doel verdween. Niet veel later was het Youness Namli, die met zijn gevaarlijke voorzet doelman Jones dwong tot een redding. In die openingsfase speelde Zwolle fris en zocht het waar mogelijk de aanval. Het leverde een aantal doelpogingen op, maar onder meer Youness Mokhtar en Namli troffen geen doel. Aan de andere kant was het na een half uur spelen pas de landskampioen met een doelpoging. Sam Larsson schoot maar net voorlangs, terwijl vlak voor rust Tonny Vilhena op tijd werd verdedigd door Nicolas Freire. ,,We hebben goed meegedaan, meer dan dat zelfs. We hebben kansen gehad, geprobeerd om hoog druk te zetten. Dat lukte aardig", vond Van ’t Schip.

Na rust had Zwolle het een knap lastiger met de thuisploeg, dat uiteraard voor eigen publiek op jacht ging naar een doelpunt. Doelman Diederik Boer had een stuk drukker en moest al snel handelend op een poging van Larsson. Zwolle moest zich vooral beperken tot verdedigen. Alleen invaller Terell Ondaan slaagde er nog in om Feyenoord-keeper Jones aan het werk te zetten. Dat was zo rond minuut zeventig. In die fase daarvoor mocht de ploeg van trainer John van ’t Schip de handjes dichtknijpen met de 0-0 stand. De ingevallen Nicolai Jorgensen schoot de bal, oog in oog met Boer, via de Zwolse keeper op de binnenkant van de paal. Ook de rebound leverde Feyenoord niets op. In die hectische slotfase frustreerde Zwolle het thuispubliek door geconcentreerd de tijd te nemen voor de dode spelmomenten. Toch waren de Feyenoorders nog akelig dicht bij een doelpunt. Opnieuw Jorgensen kopte vanaf een meter of vijf richting het doel en dwong daarmee Boer tot een katachtige reflex. Uiteindelijk overleefde Zwolle die slotfase en nam het voor het eerst sinds de rentree in de eredivisie een punt mee uit De Kuip. ,,Tweede helft was anders. Feyenoord gata meer druk geven, toen zijn we een paar keer goed weggekomen."

Volgende week gaat PEC Zwolle opnieuw op reis voor een uitwedstrijd. Bij NAC Breda wordt er om 18.30 uur afgetrapt.

Feyenoord – PEC Zwolle 0-0 (0-0).
Toeschouwers: 47.500
Scheidsrechter: Higler
Gele kaarten: Amrabat (Feyenoord), Ehizibue, Mokhtar, Nijland (PEC Zwolle)

Opstellingen:
Feyenoord: Jones, Amrabat, Tapia (21. Van Beek), St. Juste, Haps, El Ahmadi, Vilhena, Toornstra, Berghuis, Boetius (59. Jørgensen), Larsson (85. Bascacikoglu)

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis. Freire, Van Polen, Dekker (72. Bakker), Thomas, Namli (83. Marinus), Saymak, Mokhtar (57. Ondaan), Nijland
Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Leuke wedstrijd gezien, Zwolle was brutaal aan de bal.
  Ook het ontvangst van ons in de Kuip was top! Een groot bord met de tekst welkom Zwollenaren, Top dat jullie 150km hebben gereisd om je club te ondersteunen in de Kuip. Gratis koffie en thee staat klaar bij binnenkomst. Vervolgens heb je ook nog een mooie plek achter het doel. Na afloop mooi vlot het stadion uit en onder politie begeleiding naar de snelweg geleid. TOP!
  Op die manier gaan supporters zich ook anders gedragen.

  Daar kunnen ze bij de Ajax Arena nog wat van leren. Daar ben je een stuk vee dat zo snel mogelijk opgedreven moet worden. Na de wedstrijd minimaal 1 uur wachten in het uitvak (welke weggedrukt zit in een verre uithoek van die betonbak!) voordat je weg mag. Niet zo gek dat mensen dan opgefokt raken of zelfs niet meer mee willen naar Ajax uit.


  Maak melding

 2. 😀 Mannennals Skip en Bier hoefden helemaal nixxx te zeggen…..
  Man wat wilden ze graag punten afsnoepen van Feyenoord in eigen huis 8)

  Dubbel tevreden dus, met de uitslag in deze beregave pot….
  En wat was Freire ook goed!


  Maak melding

 3. Ik zat in de dubbeldekker prima geregeld mooi biertje onderweg.
  Mooie uitslag prima ontvangst.
  Net wat Zwollenaar zegt in Amsterdam wordt je als strontboeren behandeld in Rotterdam was het de omgekeerde wereld.
  Maar ja dat Ajax zegt toch niet zoveel meer tegenwoordig.


  Maak melding

 4. fijn dat ze een dagje uit hebben gehad

  Zwollenaarffback

  Dicky1,

  was zeker een beleving voor ze

  ja gaan ze toch niet naar a * dam 8)

  teletext fans :D:D:D


  Maak melding

 5. Grappig, hier de grote vent uithangen en dan dansmarieke smileys gebruiken om je woorden kracht bij te zetten. Lachwekkend gewoon!!  Maak melding

 6. Ik was erbij met mijn zoon. Zijn eerste keer trouwens en wij zijn goed verzorgd in de Kuip.

  Weet je trouwens wat lachwekkend is? Mannen die in het dagelijks leven gebruik maken van superlatieven zoals top, super of woorden gebruiken zoals ‘grappig’. Wordt vooral gebruikt door vrouwen. En Paul de Leeuw types.


  Maak melding

 7. @ zwollenaarffback

  fijn dat je zo leuke avond hebt gehad
  en de koffie was zeker ook lekker

  jammer dat je niet mee mag van je mamma, 😀 (oeps smiley)
  naar amsterdam ..de grote stad ….

  misschien wel tip van FB 10;27 UUR

  dat je vader of moeder mee gaat
  hand in hand in de arena  Maak melding

Reageer