Beëindiging van Stedelijk Museum

Zwolle – Bestuur en medewerkers van het Stedelijk Museum Zwolle (SMZ) hebben op vrijdagmiddag 13 oktober jl. tijdens een informatiebijeenkomst met de raadsleden aanvullende informatie gegeven met het oog op het raadsdebat over de museale samenwerking op maandag 16 oktober. Het SMZ bereidt al geruime tijd een zorgvuldige transitie van personeel, collectie en gebouwen voor.

De uitvoering van de transitie is nog niet aan de orde, omdat hiervoor het raadsbesluit van 30 oktober a.s. nodig is. Ook moet de raad het ondernemingsplan en budget voor de nieuwe organisatie Stichting Allemaal Zwolle (SAZ) nog goedkeuren. Voor een gewetensvolle overdracht wil SMZ zich nadrukkelijk verzekerd weten dat zowel personeel én collectie goed terechtkomen. De meeste medewerkers van het museum worden ontslagen. Het SMZ heeft er alles aan gedaan om de samenwerking met de gemeente Zwolle, het HCO en de SAZ zo goed mogelijk te laten verlopen en zal dat blijven doen. Echter, de door de gemeente ingestelde executie-datum van 1 januari 2018 lijkt de overhand te nemen. Daarom ziet het bestuur zich genoodzaakt personeel en collectie te beschermen tegen een overhaaste beëindiging van het museum. SMZ heeft beroep aangetekend tegen de datum van 1 januari a.s. welke de gemeente hanteert voor de definitieve beëindiging van het museum. Bestuur en medewerkers van het SMZ hebben op vrijdagmiddag 13 oktober jl. tijdens een informatiebijeenkomst met de raadsleden de bijgaande informatie toegelicht en overgedragen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Dan moest ik dat museum maar eens snel een bezoek brengen! Anders hebben we geen leuke musea meer in Zwolle (tenzij je van abstracte kunst, poppen of Sinterklaas houdt)!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.