Laatste week van Museum van Filemon

Zwolle – Tot en met zondag 22 oktober is het MUSEUM VAN Filemon nog te zien op perron 3/5 van station Zwolle. De laatste kans om deze bijzondere objecten die een wereldwijde blik op vruchtbaarheid geven te zien voordat zij terug keren naar het depot van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Filemons mini museum bevat een flinke portie ‘girlpower’ met o.a. bijzondere amuletten, godinnen en beelden die bescherming bieden of vruchtbaarheid stimuleren. Het MUSEUM VAN reist daarna verder naar het eindstation in het Tropenmuseum, waar vanaf vrijdag 3 november het MUSEUM VAN Yvette van Boven te zien is.

Museum vanFilemon
Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde (samen Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen) vroegen tv-presentator Filemon Wesselink op zoek te gaan naar verborgen schatten in het enorme depot van de musea, waar maar liefst 375.000 objecten worden beheerd. In het depot vond Filemon diverse objecten uit de hele wereld die een wereldwijde blik geven op vruchtbaarheid. Filemon vond daar regelmatig dezelfde kijk op vruchtbaarheid terug vanuit verschillende culturen, dat wat ons wereldwijd bindt. Daarnaast valt zijn oog op ‘rare’ dingen, want zoals hij zelf aangeeft: "Rare dingen zijn altijd leuk!".

In een speciaal omgebouwde wachtruimte op perron 3/5 van station Zwolle worden Filemons favorieten uit het depot tot en met zondag 22 oktober tentoongesteld. De drie musea maken op deze manier samen met BankGiro Loterij, ProRail en NS deze verborgen schatten niet alleen openbaar buiten de museummuren, maar brengen ze ook naar het publiek toe.LogoMUSEUM VAN reist verder

Na het MUSEUM VAN Filemon Wesselink, Soufiane Touzani, Kenny B en Floortje Dessing is vanaf 3 november de beurt aan Yvette van Boven. De tv-kok sluit de reis door het land af in eigen huis, het Tropenmuseum. Yvette zocht in het depot naar haar favoriete objecten uit alle verschillende eetculturen. Het MUSEUM VAN Yvette is van 3 november tot en met het einde van het jaar te bezoeken in het Tropenmuseum. Ook alle andere mini musea zijn daar terug te vinden op video.

Kijk voor meer informatie op www.museumvan.nl.

 

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.