Zwolle-Zuid in actie tegen inbrekers

Zwolle – Ook Zwolle-Zuid ontkomt niet aan de grijpgrage handen van het inbrekersgilde. Vorig jaar zijn in stadsdeel Zuid bijna 50 meldingen gedaan van inbraken. En wanneer een inbreker eenmaal in je huis is geweest raak je vaak meer kwijt dan alleen waardevolle spullen: je gevoel van veiligheid krijgt ook een knauw. Reden voor de politie en de gemeente om een anti-inbraakcampagne te beginnen. Op donderdag 19 oktober is er in wijkcentrum SIO (Thorbeckelaan 2, inloop 19 uur, aanvang 19.30 uur) een informatieavond.

Tijdens deze avond, voor iedereen toegankelijk, laat onder meer oud-inbreker Evert Jansen zien hoe het inbrekers ook in Zwolle-Zuid een stuk moeilijker gemaakt kan worden. Inwoners van Zwolle-Zuid hoeven zich niet onveilig te voelen. Dit stadsdeel – waar ongeveer een kwart van de Zwollenaren woont – telt met bijna 50 inbraken in 2016 ongeveer 15 procent van alle inbraken in de stad van het afgelopen jaar. Maar iedereen die slachtoffer is geworden van een inbraak weet dat elke kraak er een teveel is. Er is niets vervelender dan te constateren dat onbekenden in je woning zijn geweest, tussen je spullen hebben gesnuffeld en waardevolle zaken hebben meegenomen.

De ambitie van de politie in Zwolle-Zuid en de gemeente is dan ook om het aantal inbraken terug te dringen. En omdat de laatste maanden van het jaar – bewijst de ervaring – vaak de meeste inbraakpogingen laten zien is dit het moment voor actie. De bijeenkomst in SIO op 19 oktober maakt daar onderdeel van uit. Wat dan ook zeker aan de orde komt is wat u zelf kunt doen om inbraak te voorkomen. Vanzelfsprekend met het goed afsluiten van uw woning. Maar ook kunt u bij verdachte situaties meteen de politie inschakelen: via 112 of via 0900-8844. Tips zijn te vinden op internet: www.maakhetzeniettemakkelijk.nl en www.politiekeurmerk.nl. Volg vooral ook de Facebookpagina Het Verhaal van Zwolle-Zuid om op de hoogte te blijven van de anti-inbraakactie van de gemeente en de politie.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Tijdens deze avond, voor iedereen toegankelijk, laat onder meer oud-inbreker Evert Jansen zien hoe het inbrekers ook in Zwolle-Zuid een stuk moeilijker gemaakt kan worden.

  Ben ik nou de enige die hier moeite mee heeft?


  ⚠️ Meld

 2. Heb hem jaren geleden bezocht in de aa landen. Voorafgaand aan de avond had hij ee wandeling door de wijk gemaakt en allemaal zaken gefotografeerd die voor een gelegenheids inbraak interessant kon zijn. Dat was zeer confronterend aangezien sommige mensen hun eigen huis herkenden. Dat deed ons zeker de ogen doen openen! Hij wees ons op allerlei kleinigheidjes waar je normaal niet bij stil staat
  Aanrader!


  ⚠️ Meld

 3. ??Tja dat is mooi?? als je daar ??zo??n iemand?? voor nodig hebt!

  Wellicht straks info. van een graffiti spuiter, of van een winkeldief, of een zakkenroller, een stalker, een billenknijper, etc. …… >:(

  Ik vind het zielig!!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.