Kerst speel je Samen 2017

Zwolle – Voor de tweede keer organiseert Dubbelgreep een groot kerstmeespeelproject in de Zwolse Grote Kerk. Vorig jaar deden ruim 150 muzikanten mee in het orkest. Iedereen die een akoestisch blaas- of snaarinstrument bespeelt – ongeacht leeftijd of niveau – kan zich opgeven voor het orkest. Nieuw is dat er dit jaar ook een koor gevormd wordt, dat deels samen met het orkest zal optreden.

ksjs-32.jpg

Iedereen vanaf 8 jaar kan zich opgeven voor het koor. Er worden bekende kerstmelodieën gespeeld en gezongen. Iedereen wordt uitgenodigd om sámen met iemand te komen: Kerst speel (en zing) je samen! De bekende Zwolse organist Toon Hagen en stadsdichter Kees Smits verlenen aan het project hun medewerking. De opening van Kerst speel je Samen 2017 wordt verricht door burgemeester Henk Jan Meijer.

De bladmuziek is er in verschillende niveaus. Op de site zijn voorbeeldpartijen te vinden en musici kunnen de bladmuziek een paar weken van tevoren downloaden en instuderen. Wat betreft de zangers: noten lezen is geen vereiste. In de ochtend van zondag 17 december wordt gerepeteerd en ’s middags om 13.30 uur is er een concert van een uur. Het koor zal repeteren in een bijzondere ruimte: de ‘catacomben’ van het Stadhuis. Later schuiven de zangers aan bij het orkest in de Grote Kerk. Aanmelden kan via www.kerstspeeljesamen.nl; de deelnamekosten zijn €4,-. De aanmelding stopt bij 300 inschrijvingen. Het idee voor Kerst speel je Samen komt uit Keulen waar sinds 2010 in de dom het ‘Adventmitspielkonzert’ plaatsvindt. Elk jaar komen in de adventsperiode een paar duizend muzikanten (van alle niveaus en leeftijden) bijeen om samen te musiceren.

Artikel delen: