Academiehuis zoekt nieuw talent

Zwolle – Academiehuis Grote Kerk Zwolle is de plek in de binnenstad waar kunst, cultuur en onderwijs samenkomen. Kloppend hart is de nieuwe programmaraad die nieuwe activiteiten ontplooit. Het Academiehuis heeft echter ook handen en voeten nodig. Daarom wordt er op woensdag 1 november een informatiebijeenkomst gehouden voor potentiële vrijwilligers.

Vanaf 19.45 uur zijn belangstellenden van harte welkom in de monumentale Grote Kerk. Om 20.00 uur begint de bijeenkomst met een inleiding op het nieuwe concept Academiehuis en informatie over de verschillende vrijwilligersfuncties. Aansluitend kun je in een informele sfeer kennismaken met de organisatie en met de vele tientallen vrijwilligers die al actief zijn voor Academiehuis Grote Kerk Zwolle.

In de afgelopen jaren zijn er – nog onder de naam Grote Kerk – tal van evenementen en activiteiten gehouden. Concerten, exposities zoals de World Press Photo tentoonstelling en de Finals van Hogeschool ArteZ en markten als de Popup Bazaar met duizenden bezoekers. In aanvulling daarop zal de programmaraad, met daarin de grote culturele instellingen en 8 Hbo- en Mbo-scholen, nieuwe activiteiten aan de agenda toevoegen.

Jong en oud
Dat zorgt voor een enorme dynamiek. Podia die snel moeten worden op- en omgebouwd, de techniek die in orde moet zijn, een goede catering, gastvrije ontvangst en pr-activiteiten. Het is slechts een greep uit al datgene dat nodig is. Het huidige team vrijwilligers is een geoliede machine die nieuwelingen met open armen ontvangt en graag op weg helpt. Jong en oud werken samen aan hetzelfde doel, namelijk van dit vernieuwende concept een succes maken. Als vrijwilliger krijg je daar een inspirerende plek voor terug waar je (werk)ervaring opdoet en snel nieuwe contacten maakt. Een mooie functie die je ook op je cv kunt zetten is snel gevonden.
In verband met de catering wordt vooraf aanmelden op prijs gesteld. Dat kan door een mail te sturen naar info@academiehuis.nl. Wie dat wil kan zijn of haar cv naar hetzelfde adres mailen, ook als je deze avond niet kunt.

Artikel delen: