Peter Vader wordt prominente ‘nar’ 2007

Op zaterdag 8 december wisten diverse carnavalsverenigingen uit Europa hun weg te vinden naar het dorpshuis te Engelen (Den Bosch), omdat hier de mensen van de Federatie van Europese Narren ook wel FEN genoemd een feestje gaven. Omdat C.V. Net Éhm Anders lid is van deze federatie was zij uitgenodigd en ook aanwezig op deze groots georganiseerde avond van de FEN. De grote verrassing deze avond was voor Peter Vader, hij werd de FEN prominent 2007.


Foto: Sassendonk Online

Nadat diverse verenigingen zich hadden laten zien en horen was het tijd
voor Prins Merco om op te komen op zijn eigen muziek. “We zingen hoempa, hoempa, hoempa, Tè, Tè, Tè” klonk door de speakers terwijl Prins Merco met adjudanten en gevolg de zaal in “Jumpten”. Diverse officiële
verplichtingen gingen voorbij toen het tijd werd om met z’n allen een
lekkere kop soep, broodje hamburger of frikadel te happen. Na alle
officiële verplichtingen en lekkere hapjes was het tijd om van de tot dan
toe redelijk serieuze dag een gigantisch feest te maken. Diverse artiesten
passeerden de revue, waaronder enorm goede plaatselijke zangers en
zangeressen. Speciaal voor deze avond had men band-parodist Martijn van
Tilburg uit de kast gehaald.

Op deze avond bleek het gewezen succes van de Toppers uit Zwolle maar als geen ander, bij afwezigheid van de regerende Toppers namen een drietal plaatsvervangers hun plaats in alsof er niks was gebeurd. In Sassendonk zijn sinds vorig seizoen de Sassendonkse Toppers een fenomeen. In Engelen waren zij helaas niet aanwezig. De Toppers van Net Éhm Anders namen de honneurs waar en zetten de zaal in Engelen goed op zijn kop met 2 medleys. Naast dit spontane optreden waren er nog diverse optredens van artiesten.

Rond 23:11 uur was het tijd voor de FEN om het “moment supreme” van de
avond prijs te geven. Wat bleek: Peter Vader van Net Éhm Anders werd door de Federatie van Europese Narren voorgedragen als Europese Prominent (Europa Ster). Deze onderscheiding wordt maar eenmaal per jaar overhandigd aan iemand die zich enorm verdienstelijk maakt binnen het Nederlandse carnaval en in Peters geval ook aan de omliggende wereld. Peter Vader is binnen Sassendonk al een aantal jaren een bekend persoon. Maar ook buiten het carnaval houdt Peter zich bezig in het “Zwolsche” als stadsomroeper en speaker van FC Zwolle laat hij regelmatig zijn stem klinken. Zwollenaren zullen Peter wellicht ook kennen als een echte clown. Peter is als artistiek leider actief binnen de organisatie Clini Clowns. Deze clowns maken vooral erg zieke kinderen aan het lachen op momenten dat ze dit juist erg nodig zijn. Mede voor zijn activiteiten binnne de Cliniclowns heeft het FEN gemeend om Peter Vader de Europa ster te overhandigen en hem tot FEN Prominent 2007 te benoemen.

Deze mooie feestavond in het Brabantse Engelen werd afgesloten met diverse optredens. Helaas was het al snel tijd voor de Sassendonkers om hun biezen weer te pakken en richting Zwolle te trekken. Deze geweldige dag zullen de aanwezigen zich lang genoeg heugen, vooral in dit korte seizoen. Wachten is op de Dwarsliggeravond welke volgende week plaats zal gaan vinden.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer