Geslaagde inzamelingsactie voor Voedselbank

Zwolle – SchuldHulpMaatje, een project van Stichting Voor Elkaar Zwolle, heeft tijdens de Wereld Armoededag op dinsdag 17 oktober samen met twee basisscholen producten ingezameld voor de Voedselbank. ChristenUnie-fractievoorzitter Gerdien Rots en Voedselbank-directeur Fenny Ensing namen op onderwijscentrum de Twijn de producten in ontvangst.

De afgelopen dagen kwamen de kinderen op hun school aan met een of meerdere producten. Deze leverden ze in op een verzamelplek op hun eigen school. Op onderwijscentrum de Twijn Boterdiep ontving Gerdien Rots samen met de directeur van de Voedselbank, de producten van de kinderen. "In Zwolle telt ieder kind mee. Dat maken we waar door naar elkaar om te zien. Dat is precies wat de kinderen vandaag hebben gedaan met hun inzamelingsactie voor de Voedselbank. Ik vind het mooi dat kinderen zich er zo van bewust worden dat ze van betekenis kunnen zijn voor anderen", aldus Gerdien Rots. De producten zijn na de inzamelingsactie naar de Voedselbank gebracht.

Week van de Armoede
In de Week van de Armoede (15 tot en met 22 oktober) wil Voor Elkaar Zwolle meer bewustwording creëren en aandacht vragen voor armoede in Zwolle. De Wereld Armoededag dinsdag 17 oktober valt in deze week. Samen met kinderen van Zwolse basisscholen zijn producten ingezameld voor de Voedselbank. Ook hielden kerken op zondag 15 en 22 oktober themadiensten rondom het onderwerp ‘naaste zijn in de stad’. Het is een week van bewustwording, maar ook van praktische hulp.

Stichting Voor Elkaar Zwolle
De Week van de Armoede wordt georganiseerd door SchuldHulpMaatje, een project van Voor Elkaar Zwolle. Opgeleide vrijwilligers helpen Zwollenaren met schulden om overzicht te creëren in inkomsten, uitgaven en eventueel onbetaalde rekeningen. SchuldHulpMaatjes gaan naast hun stadsgenoot staan en maken zichtbaar dat hij of zij er niet alleen voor staat. Dankzij de steun van een SchuldHulpMaatje worden veel Zwollenaren geholpen.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Als de gemeente ipv 200.000 euro te besteden aan het wijzigen van de naam van het treinstation dit geeft aan deze doelgroep helpt de overheid ook


  ⚠️ Meld

 2. Yep, wel een puntje wat betreft waar welk geld heengaat. Onlangs werd er door een kunstenaar op kosten van ons Zwollenaren een of ander kunstwerk in de ijssel gedropt. Doet je wel wat bedenken in het licht van dit bericht.  ⚠️ Meld

 3. De paketten van de voedselbank bestaan voirnamelijk uit vette meuk. Afgedankt voedsel van winkels zijn over het algemeen kalorierijk gezond voedsel zit er niet in


  ⚠️ Meld

 4. Lijkt me geen pretje om daarvan afhankelijk te zijn! Maar goed, als je niet anders kunt is het mooi dat het bestaat en je niet verhongert. Wat zijn ‘grafenwalders’?


  ⚠️ Meld

 5. Lezende ‘Ach, donder toch op Hikje. Dat kunstwerk heeft de Zwollenaren geen cent gekost. ‘

  Kan ik er alleen maar van maken dat ik blij ben dat zulke kunstwerken door vrijwilligers volledig kostenloos worden gemaakt en in de ijssel te water gaan, wellicht door de inspanningen van evenzovele vrijwilligers.

  Als ’t nog anders zit, laat hopelijk weten hoe.

  @Rietpluim, dank voor de toelichting.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.