Het stedelijk tapijt winnaar kunstprijsvraag

Zwolle – Het ontwerp Het stedelijk tapijt van Dingeman Deijs architecten is door de jury unaniem gekozen als beste ontwerp voor het kunstwerk in het Hof van Volharding op het Kraanbolwerk. "Het ontwerp geeft op een bijzonder manier een verhaal over de identiteit van de plek. Het is een mooi artistiek ontwerp, dat rust en eenvoud uitstraalt waarbij oog is voor het gebruik van het plein", zo luidt het oordeel van de jury.

het_stedelijk_tapijt_van_dingeman_deijs_1.jpg 

In juli van dit jaar schreef gemeente Zwolle een prijsvraag uit voor een ontwerp voor het ‘plein als kunstwerk voor het Hof van Volharding’. Hierop is door 16 partijen een ontwerp ingediend. De jury, bestaande uit leden van de beeldende kunstcommissie, de architect van de woningen rondom het plein en twee toekomstige bewoners, beoordeelde het ontwerp op de gestelde wensen zoals gebruik, passend in het gebied en verwijzing naar de historie van het gebied. Het ontwerp voor Het stedelijk tapijt werd door de jury unaniem als beste beoordeeld.

het_stedelijk_tapijt_van_dingeman_deijs_2.jpg 

Dingeman Deijs architecten mag nu het ontwerp uitwerken tot een definitief ontwerp. Dit moet in december gereed zijn. De planning is dat het kunstwerk in september 2018 klaar is.

 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De gemeente is echt alleen met geld verdienen bezig. Inwoners, prestige, … De schoonheid van de IJssel is ook al rustig opgeofferd met als resultaat lelijke villa’s tussen de Vreugderijkerwaard en de Waterzuivering en elke plek met wat bomen en struiken afgeladen met recreatie. Het zou goed zijn voor Zwolle als het geld op raakte, alleen gaan de belastingen dan denk ik omhoog en gaat de natuurvernieling gewoon verder.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.