Ervaring en vernieuwing op kandidatenlijst CU

Zwolle – De ChristenUnie Zwolle presenteert met gepaste trots de nieuwe kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. In de top-10 is gekozen voor een mix van vernieuwing en ervaring. Drie nieuwe kandidaten staan klaar om zich, samen met de ervaren gemeenteraadsleden, vol passie in te zetten voor onze stad. Lijsttrekker Gerdien Rots: "Hier staat een team van betrokken stadsgenoten die zich willen inzetten voor een hoopvolle toekomst voor alle Zwollenaren. Alle dertig kandidaten zijn enthousiast om mee te bouwen aan Zwolle als stad waarin we er voor elkaar zijn, blijven investeren en eigentijds verduurzamen."

img_0693.jpg 

Gerdien Rots (communicatietrainer en dagvoorzitter) is eerder al als lijsttrekker gekozen. Na haar staat op nummer 2 zittend raadslid Wietse de Boer (teamcoördinator bij welzijnsorganisatie Carrefour). Op nummer 3 staat als eerste nieuwe kandidaat Ruben van de Belt (adviseur bij Twijnstra Gudde) die eerder Student van het Jaar was bij de VU. Jolien Elshof (financial controller bij Gevavi) zit sinds 2014 in de raad en staat op nummer 4. De ervaren Reinier Mulder (docent en coach bij Demos, Huis van de democratie) staat op nummer 5. Jacob Raap (manager bij het College voor Toetsen en Examens) is een nieuw gezicht op nummer 6. Op nummer 7 staat huidig raadslid Job Looijenga (inkoopconsultant). Ronald Buitenhuis (jurist bij het Ministerie van VWS) is nieuw en staat op nummer 8. Ruth Stoorvogel (hoofdredacteur bij MUSK4) zit sinds kort in de raad en staat op nummer 9.

De beide wethouders Ed Anker en Michiel van Willigen staan op nummer 10 en 11. Zij zijn ook voor de nieuwe periode de wethouders kandidaten van de ChristenUnie Zwolle. De complete kandidatenlijst vindt u hieronder.

Tijdens de ledenvergadering waarin de kandidatenlijst is vastgesteld, is ook het concept verkiezingsprogramma besproken, dat in november wordt gepresenteerd. 

Kandidatenlijst ChristenUnie Zwolle 2018-2022
1. Gerdien Rots
2. Wietse de Boer
3. Ruben van de Belt
4. Jolien Elshof
5. Reinier Mulder
6. Jacob Raap
7. Job Looijenga
8. Ronald Buitenhuis
9. Ruth Stoorvogel
10. Ed Anker
11. Michiel van Willigen
12. Jan Pieter Meijer
13. Judith Prins
14. Hans Hersevoort
15. Lucia Voogt
16. Theo Sikkema
17. Jolanda Verstraten-Nauta
18. Reinout Boxman
19. Johan van der Graaf
20. Hannie van den Berg
21. Micha Baksteen
22. Eline Ploegman
23. Chris van der Meulen
24. Frank Kodden
25. Elsje Goudzwaard
26. Jaap Ophoff
27. Alie Bosch
28. Dikkie van Gijssel
29. Janco Cnossen
30. Arie van der Veer 

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Vrije witte aangelegenheid, ook in deze partij (net als bij de GroenLinksers). Vrouwenquota is redelijk op peil.

  Zijn gekleurde, gelovige medemensen niet geïnteresseerd in politiek gebaseerd op bijbelse beginselen?


  ⚠️ Meld

 2. Tsja, je zou toch denken dat religie middels politieke partijen
  wel een heel erg achterhaald, overbodig en misplaatst idee is.

  Ik snap dat de Moslims dat niet snappen en dat ook de Christenen dat niet snappen.

  Misschien heeft iemand uit de Joodse gemeenschap een mening hierover ?  ⚠️ Meld

 3. Nou RietPluim, jouw reacties, ingegeven door de sekte van de goedmensen zijn niet door iedereen te pruimen. Laat ook Hikje zijn mening geven. Hij heeft volgens mij een hekel aan indoctrinatie. Jij duidelijk niet.


  ⚠️ Meld

 4. Tja, ik weet niet of het aandeel van gelovige gekleurde mensen hier in Zwolle wel groot genoeg is om een plekje op de CU lijst te verwachten.
  Gekleurd kun je aan deze lijst trouwens niet zien, maar je bedoelt buitenlands klinkende achternamen?

  Hou jij niet van goede mensen, Janna?  ⚠️ Meld

 5. Hahaha, die Janna! Zo’n knoepert van een inconsistentie is zeldzaam.

  “Goedmensen” is uitgevonden door een ideologie die wel wist hoe te indoctrineren. Je staat al duidelijk onder invloed.

  Kennen wij elkaar trouwens? Je hebt het over mijn reacties, maar ik kan me niet herinneren je hier eerder te hebben gezien.

  Dan heb je niet opgelet. Zwollee en ik hebben al zo hard gebotst over het geloof, ongetwijfeld rekent hij mij ook tot de relifoben.


  ⚠️ Meld

 6. even terug naar het onderwerp:
  ben verrast door nummer 23. speelt die niet op links in berkum? zo ja, als hij in politiek net zo goed is als op het voetbalveld…wat let je


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.