Berkum naar onbekend Ajax

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit tegen de amateurtak van Ajax, een tegenstander die vooralsnog een grote onbekende is voor de Zwolse koploper van de Hoofdklasse B. "We kennen ze niet maar er loopt bij Ajax genoeg kwaliteit rond, anders kun je niet bovenin meedraaien in deze klasse," constateert Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis. "We moeten ons eigen spel spelen en uitgaan van onze eigen kracht, dat hebben we afgelopen zaterdag ook laten zien."

Ajax kwam vorig seizoen nog uit in de Hoofdklasse A en eindigde daar op een keurige zesde plek. Daarna werden de Amsterdammers, op eigen verzoek, overgeheveld naar de Hoofdklasse B. Ondanks een ware ‘volksverhuizing’ binnen de selectie, met 11 nieuwkomers en liefst 13 vertrekkende spelers, doet de ploeg van trainer Jorg Smeets het daar prima. Ajax begon weliswaar met een 1-2 verlies tegen SC Genemuiden en eind vorige maand werd er met 1-0 verloren van SDC Putten, maar de vijf andere duels werden gewonnen. Ook vorige week ging Ajax als winnaar van het veld, al was de 0-1 winst bij hekkensluiter Urk wel érg benauwd. Een dominant Ajax benutte in de eerste helft de kansen niet en liet Urk na rust steeds meer in de wedstrijd komen. Toen iedereen al uitging van een doelpuntloze remise zorgde een schot van Stanley Akoy er, na vier minuten blessuretijd, voor dat de Amsterdammers er alsnog met drie punten vandoor gingen. Daardoor staat Ajax nu derde in de Hoofdklasse B, met slechts één punt achterstand op de koplopers Berkum en Excelsior ’31.

Berkum liet twee weken geleden een steek vallen door met 3-1 onderuit te gaan bij Excelsior, de eerste nederlaag voor de Zwollenaren van dit seizoen, maar herstelde zich afgelopen zaterdag goed door Staphorst met 2-1 te kloppen. In een gelijkopgaande eerste helft kwam Berkum op voorsprong na een mooie combinatie tussen Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen, maar Staphorst kwam nog vóór rust weer langszij. Toen Berkum na een uur spelen met 10 man verder moest leek een afstraffing in de maak voor de thuisclub, die een poosje niet meer kon doen dan de aanvalsgolven van de bezoekers tegenhouden. Een kwartier voor tijd trokken de hard werkende Zwollenaren de winst echter alsnog naar zich toe door een vlijmscherpe counter van Nieuwenhuis en Bacuna, die door de laatste doeltreffend werd afgerond. Omdat de concurrentie punten inleverde kwam Berkum daarmee weer op een gedeelde eerste plaats, maar Ajax zal die positie maar al te graag afhandig willen maken. De wedstrijd Ajax-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Bart van Rijsbergen uit Maasland, die op Sportpark De Toekomst aan de Borchlandweg 16-18 in Amsterdam om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Succes Berkum en neem die drie punten maar mee naar Zwolle, kunnen jullie daarna opmaken voor de eerste periode tegen onze ⤽verre buren⤝ uit Genemuiden;)


  Maak melding

 2. Moet nog wel even gezegd hebben dat volgende week eerst SDC Putten nog op bezoek komt, en dat we daarna het feestje in Genemuiden compleet gaan maken, met……….jawel een frikadelletje,patatje en een biertje.
  Want niet iedereen heeft van die lekkere wortelsap en komkommerkroketjes in het assortiment;)


  Maak melding

 3. Hahaha wat een dikke bek zeg dat volk uit Berkum.

  van maandag 9 oktober t/m zondag 3 december organiseren de Jumbowinkels in Zwolle de actie ⤽Spek de kas van je vereniging⤝.
  VV Berkum doet ook mee!

  Wat is de stand?
  Er doen 62 verenigingen mee.
  Berkum staat op de 25e plek.
  Met behulp van een ieder moet het toch mogelijk zijn om te stijgen op de ranglijst.

  Dus spaar vouchers.
  Bij iedere ?? 10,- boodschappen ontvang je een voucher met een waarde van ?? 0,10.
  Deze kan worden gedoneerd aan een club naar keuze.

  1. Park de Stadshoeve ?? 447,00
  2. Travelbags Handbal Vereniging Zwolle ?? 371,20
  3. Be Quick ’28 ?? 301,70
  4. vvWVF ?? 290,70
  5. Voetbalvereniging SVI ?? 269,50

  16. sv HTC Zwolle ?? 141,70
  17. Zgv Kwiek en Lenig ?? 134,70
  18. Reddingsbrigade Zwolle ?? 134,70
  19. Sloeproeivereniging Hattem Roeit ?? 133,20
  20. CSV’28 ?? 131,20
  21. Rolstoelhockey Revas de Peperbus ?? 129,50
  22. Zwolse Harmonie ?? 129,00
  23. Zwolsche Roei- en Zeilvereeniging ZRZV ?? 114,20
  24. Christelijk kinderkoor Young Spirit ?? 111,30
  25. VV Berkum ?? 110,50

  Voucher verzilveren in de winkel.
  In de winkels bevinden zich scanzuilen waar je de voucher kan verzilveren d.m.v. een keuzescherm.

  Voucher inleveren in Kantine.
  Je kunt de voucher ook meenemen naar de kantine, daar kan deze ook worden ingeleverd.
  Achter de bar, zal een Jumbo doos komen te staan waarin u de voucher kan deponeren.
  Wij zorgen dan dat de vouchers alsnog verzilverd worden.
  Vraag ook de voucher op bij familieleden, buren, collega??s en een ieder die je kent.

  Berkumers presenteren zich bij Jumbo winkels.
  Op vrijdagmiddag 3 november 2017 zullen enthousiaste Berkum spelers en vrijwilligers acte-de-presence geven bij de Jumbo-vestiging Groeneveld in Holtenbroek.
  En op vrijdagmiddag 17 november en 24 november 2017 staan we bij Jumbo vestiging Kerssies.

  Opbrengst vouchers.
  Wij sparen hiermee voor dug-outs op ons nieuwe kunstgrasveld (volgend seizoen).
  Help ons!!!
  Lever zoveel mogelijk vouchers bij ons in!

  Zelfs Htc staat nog boven deze hechte en warme vereniging
  Wat een saamhorigheid 25 ste plek is wel iets om trots op te zijn.
  Nou dames zaterdag gezellig weer aan het wortelsap en de gezonde broodjes.En provoceer hier nog maar even door.


  Maak melding

 4. De supermarkt Jumbo is niet echt populair bij de achterban van vv Berkum. De vermogende fans kiezen vaker voor kleine specialistische zaken en de duurdere supermarkt vermoed ik.


  Maak melding

 5. Door de gemeente Zwolle wordt wel even 1,5 miljoen geïnvesteerd in een nieuw museum en organisatie. En de plaatselijke voetbalverenigingen mogen de pleuris krijgen.


  Maak melding

 6. En? Wat is nu het punt?
  Goede (en slimme) actie van Jumbo. En goed dat alle Zwolse verenigingen hiervan kunnen profiteren. Alleen maar winnaars!  Maak melding

 7. Mooi lijstje hartverwarmend.
  Het punt is dat de saamhorigheid ver te zoeken is bij deze club.Al doet men hier denken dat dat anders is helaas.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.