Dirk Albert Prins nieuw raadslid voor CU

Zwolle – Dirk Albert Prins volgt Johannes de Vries op als gemeenteraadslid in Zwolle, die vanwege zijn werk verhuist naar Den Haag. Prins wordt maandag 30 oktober geïnstalleerd als nieuw raadslid voor de ChristenUnie in Zwolle, tot aan de verkiezingen in maart 2018. Prins: "Ik realiseer me dat het maar een korte periode is, maar ik wil graag bijdragen aan het mooie werk van de ChristenUnie in Zwolle."

foto_dirk_albert_prins.jpg 

Prins is al jaren een betrokken ChristenUnie-lid die de afgelopen jaren regelmatig in de steunfractie meedacht op diverse onderwerpen. Hij werkt sinds enige jaren als zelfstandige in advies- en managementopdrachten in het sociaal domein. Zowel voor gemeenten als zorgorganisaties. Op dit moment is Prins actief als eenheidsmanager Maatschappelijke Zaken, bij een middelgrote gemeente elders in het land, waar hij zich inzet vanuit de visie ‘samen met de burger’. Zijn drive is mensen en organisaties te ontwikkelen, zodat het leven van vooral kwetsbare mensen beter wordt. "Ieder mens is uniek, iedere situatie heeft eigen kenmerken en dat vraagt dus om maatwerk," aldus Prins.

In eerdere werkervaring voor het landelijk Diaconaal Steunpunt zette hij zich ervoor in om kerkelijke vrijwilligers goed te laten aansluiten op het werk van professionals en gemeente in de wijken. Dit ten gunste van mensen die dit nodig hebben. Prins: "Mijn motto is ‘mee-leven’: heb oog voor je medemens en trek samen op in de dingen die je toch al doet. Dus als ik boodschappen doe, kan ik best ook even boodschappen doen voor iemand uit de buurt die moeilijk ter been is."

Met zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle versterking van het ChristenUnie team in de komende tijd. In de gemeenteraad zal Prins zich vooral bezig houden met het verkleinen van armoede en het verbeteren van de schulddienstverlening in Zwolle.

Prins woont met zijn vrouw en 3 kinderen in Zwolle Zuid en geniet in de vrije tijd van zaalvoetbal, racefietsen en vooral van contact met buren, vrienden en familie.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Dirk Albert Prins staat niet op de kandidatenlijst. Was niet logischer geweest een vervanger te nemen die enige kans had in de Raad terug te keren?


  ⚠️ Meld

 2. Mooi dat iemand zich ervoor inspant om zo’n korte periode zich in te zetten. Ook goed van de Christen Unie dat ze kandidaten klaar hebben staan om hun verantwoordelijkheid te kunnen nakomen.


  ⚠️ Meld

 3. Het lijkt me wel een goede.
  De verkiezingen duren niet zo lang meer, de CU is ook misschien weer eens een optie. Hangt ook af of er nog interessante partijen meedoen, piraten partij heeft het vorige keer helaas niet gered.


  ⚠️ Meld

 4. Proficiat. Natuurlijk staat Dirk Albert Prins wel op de kandidatenlijst voor deze raadsperiode van de CU. Anders zou hij nu niet in de raad kunnen komen.


  ⚠️ Meld

 5. Voor een korte periode? kan mij niet kort genoeg zijn.
  Dacht even dat dit voor carneval zou zijn prins albert.
  Hoezo zondagsrust? meerwerk?
  vliegtuig lawaai?
  Maar geen vrije winkelsluiting in Zwolle?
  Toch ook wel weer een leuke binnenkomer in de gem Zwolle je weet maar nooit waar het goed voor is toch !?


  ⚠️ Meld

 6. Registratie weer mislukt. Intussen is wel mijn gebruiksnaam gereserveerd dus kan ik die niet meer gebruiken. In het vervolg ga ik maar als Riet_Pluim door het leven.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.