Voorbeschouwing NAC Breda – PEC Zwolle

Zwolle – Zaterdagavond speelt PEC Zwolle opnieuw een uitwedstrijd. Na het bezoek aan Feyenoord, waar de Zwollenaren een punt veroverden, is in West-Brabant promovendus NAC Breda de tegenstander. Ook de Bredanaars stapten onlangs met een goed gevoel de bus in na een bezoekje aan De Kuip. De ploeg van Stijn Vreven wist er zelfs de volle winst te pakken.

Heel Breda snakte vorig seizoen naar datgene wat trainer Stijn Vreven uiteindelijk via de nacompetitie voor elkaar kreeg. Na twee finalewedstrijden tegen N.E.C. Nijmegen, waarin de arbitrage meerdere keren door de videoscheidsrechter geassisteerd moest worden, werd in De Goffert het felbegeerde ticket voor de Eredivisie behaald. Dit gebeurde aan de hand van Cyriel Dessers, die zichzelf beloonde met een promotie naar de subtop en nu in Utrecht voor doelpunten moet zorgen. Toen NAC Breda in het seizoen 2014-2015 met Dirk Marcellis in de gelederen door Roda JC Kerkrade uit de Eredivisie werd gekegeld, had niemand durven dromen dat de terugkeer zo betrekkelijk snel een feit zou zijn.

PEC Zwolle is dit seizoen moeilijk te verslaan. Alleen in de Johan Cruijff Arena leed het een nederlaag (3-0), de overige uitduels leverden een punt op. Een zege buitenshuis heeft zodoende ook nog niet plaatsgevonden. Toch bood het 0-0 gelijkspel in Rotterdam voldoende perspectief voor het team van John van ’t Schip, die in Breda weer een plek heeft ingeruimd voor Piotr Parzyszek. De aanvaller, die de afgelopen wedstrijden Stef Nijland voor zich moest dulden, wacht nog altijd op zijn eerste treffer. Toch was Parzyszek in de eerste wedstrijden van groot belang voor zijn ploeg. Bovendien gingen de credits van de winnende goal van Youness Mokhtar tegen FC Groningen ook naar de spits, die koud in het veld de bal met het hoofd panklaar legde voor de clubtopscorer.

In Breda zal PEC Zwolle een heet avondje tegemoet gaan. NAC Breda wil zich revancheren van de pijnlijke uitnederlaag afgelopen zaterdag. Toen liep ‘De Parel van het Zuiden’ in de blessuretijd tegen een 1-0 nederlaag aan in Kerkrade. Het was een groot contrast met de enorme stunt van de Bredanaars vlak voor de interlandperiode in De Kuip. Op basis van het verleden heeft de thuisploeg de beste papieren. Van de elf Eredivisie-ontmoetingen in Brabant, won NAC er zeven, tegenover twee voor Zwolle. Als Zwolle morgenavond de eerste uitoverwinning boekt, klimt het in ieder geval voor even naar de tweede plek in de Eredivisie. NAC Breda kan bij winst op tien punten komen en zich nestelen in de middenmoot.

Wist je dat…
Diederik Boer de laatste wedstrijd namens PEC Zwolle, vlak voordat de sluitpost een uitstapje naar Ajax maakte, in Breda speelde? Op 31 augustus 2014, vlak voor het sluiten van de transfermarkt, werd er voor het laatst een bezoek gebracht aan het Rat Verlegh stadion. Dat was een paar dagen na de Europese uitschakeling tegen Sparta Praag. Na het duel zoemde de naam van toenmalig NAC Breda-doelman en huidig keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar rond in Zwolle, dat uiteindelijk een meesterzet deed door Warner Hahn van Feyenoord te huren.

De vijf meest recente ontmoetingen in het Rat Verlegh stadion

Eredivisie, seizoen 2014-2015
NAC Breda – PEC Zwolle: 3-1 (1-0). (37′ Perica 1-0, 50′ Necid 1-1, 66′ Falkenburg pen. 2-1, 84′ Hooi 3-1)

Eredivisie, seizoen 2013-2014
NAC Breda – PEC Zwolle: 1-2 (1-0). (19′ Suk 1-0, 50′ Fernandez pen. 1-1, 75′ Saymak 1-2)

Eredivisie, seizoen 2012-2013
NAC Breda – PEC Zwolle: 3-0 (1-0). (40′ Buijs pen. 1-0, 46′ Gudelj 2-0, 69′ Hadouir 3-0)

Eredivisie, seizoen 2003-2004
NAC Breda – PEC Zwolle: 3-1 (2-1). (18′ Boussaboun 1-0, 23′ Boukhari 2-0, 25′ Takak 2-1, 61′ Diba 3-1)

Eredivisie, seizoen 2002-2003
NAC Breda – PEC Zwolle: 2-0 (1-0). (2′ Slot 1-0, 78′ Slot 2-0)

Arbitrage
Martin van den Kerkhof is vanaf 18.30 uur de leidsman in Breda. De assistent-scheidsrechters zijn Rogier Honig en Ruud Bexkens. Official is Stan Teuben. De laatste keer dat Van den Kerkhof een duel van Zwolle leidde was op zondag 16 april van dit jaar, uit bij FC Groningen.
Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 12

Reageer