Eerste porseleinen roos voor Ilona Kevelham

Zwolle – Deze week reikte kersverse PvdA-lijsttrekker Eefke Meijerink het eerste unieke handgemaakte porseleinen roosje uit. De ontvanger was Ilona Kevelham, een van de Bouwers van Zwolle. Deze stille kracht uit de Zwolse cultuurwereld werd verrast op haar werkplek in de Statenzaal, waar ze druk bezig is met de Stadsproductie in samenwerking met o.a. Boudewijn Koops en Typhoon.

PvdA-lijsttrekker Eefke Meijerink over Kevelham: "Ilona is iemand die altijd achter de schermen te vinden is. Ze is sprankelend en vrolijk en dat zet ze in om hele mooie dingen voor de stad te maken. Het aantal uren dat ze daarin stopt staat in geen verhouding met wat ze daarmee verdient." Iedereen kent wel zo iemand uit de straat of wijk of via (vrijwilligers)werk. Iemand die de containers altijd netjes naast elkaar zet, zodat de ROVA-medewerkers er goed bij kunnen. Of die juf of meester die net dat stapje extra zet om talenten van kinderen naar boven te halen. Of die voetbalvader of moeder die altijd een extra bardienst draait. De PvdA vindt dit soort mensen onmisbaar. Daarom willen we die inwoners, die op hun eigen manier bouwen aan een mooier, groener, liever en socialer Zwolle, dit jaar extra bedanken.

Deze ‘Bouwers van Zwolle’ ontvangen het komende jaar onverwacht een cadeau van de PvdA. Deze prachtige roos van porselein is vervaardigd door Everdien Post. Zij heeft haar atelier in de Creatieve Coöperatie en was blij met de opdracht voor het roosje: "Porselein is prachtig teer en kwetsbaar materiaal, maar je kunt er hele krachtige vormen mee maken. En kracht is ook waar de ontvangers van deze roosjes voor staan en ons geven."

Weet of ken jij ook iemand die volgens jou dit unieke roosje verdient omdat de persoon in kwestie veel doet voor de straat, de wijk of voor anderen, laat het ons dan weten. Iedereen mag een Zwollenaar voordragen voor zo’n roosje. Stuur een mail naar zwolle.pvda@gmail.com. Alle Bouwers van Zwolle komen op de Facebookpagina www.facebook.com/pvdazwolle. De roosjes worden de komende maanden overhandigd door allerlei PvdA-leden, van wethouder tot de vrijwilliger die al jaren mee helpt met flyeren in de wijken.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Toen PVDA voor (alle) arbeiders waren, hadden ze 45 zetels. Daarna kwamen ze op het prachtige idee dat ze moeten concurreren met xenofoben. Nu hebben ze 9 zetels. En nog steeds geloven ze in de strategie. Van de PvdA moest alles kapot. Geen kerk, geen traditioneel gezin, geen sociale samenhang (lees overmatige import). Wel een moskee, kindhuwelijken voor islamieten (250 per jaar in Nederland), huwen van meerdere vrouwen is toegestaan (alleen voor islamieten). Segregatie is voor iedereen!

  Bedankt PVdA. Weg met ons!


  ⚠️ Meld

 2. Is die porseleinen roos ook wel eens uitgereikt aan die Pvda wethouder die vanaf 1998 op wachtgeld zat,of heeft die hem niet verdiend?


  ⚠️ Meld

 3. Typhoon, was dat dezelfde Typhoon die op het bevrijdingsfestival werd afgeserveerd vanwege dat’ie dacht, beleefde en scandeerde, ‘hamas hamas joden aan het gas’.
  Ik kan me vegissen, maar als ik me niet vergis, ROT OP met die Typhoon.  ⚠️ Meld

 4. @ Hokje, Typhoon zette eens een geweldig wervelende show neer bij het BFO, op mijn verjaardag, in Zwolle! Wat een feest. Wat wild dansend komen tot een gezellige ontmoeting.

  Helaas Tsja, haat, frustratie en angst overheersen in deze toch welvarende maatschappij. Wat is er ook makkelijker dan anoniem met die emoties om te gaan op t www? Zo’n fijne uitvinding!  ⚠️ Meld

 5. Nee hikje, dat was de rapgroep broederliefde. Die mochten ondanks excuses en een tripje naar oud voormalig concentratiekamp alsnog niet optreden.
  Typhoon is wat maatjes groter. Heeft grote zalen plat gespeeld en goor ons koningshuis opgetreden.
  Maar hij heeft ook een eigen mening over zwarte piet en raciaal profileren door de politie dus vast nog genoeg voor jou om te haten.


  ⚠️ Meld

 6. Uh, ‘De Deur’ is misschien geen sekte. Maar een religie toch ook hoop ik niet ? Nouja, Voorzover het over religie en sektes gaat geloof ik vooral in de lessen die we van de oude Egyptenaren kunnen leren.

  @1stejohn, dank voor de toelichting. Dat was ’t idd. wat je schreef.
  Excuus voor m’n verwarring.

  @Bernhard, ik vind dat overigens niet ‘pijnlijk’, vergissen is menselijk.

  Lezende ‘Maar hij heeft ook een eigen mening over zwarte piet en raciaal profileren door de politie dus vast nog genoeg voor jou om te haten. ‘

  Wauw, vergissingen komen samen zo te lezen. Ik vecht al schrijvende jaren tegen de Zwolse idioten die denken dat Zwarte Piet Ok is.  ⚠️ Meld

 7. We gaan nu toch niet Zwarte Piet in de discussie halen? Ik weet het, de kruidnoten liggen in het schap en ook de eerste speculaasbrokken zijn gesignaleerd. Maar Zwarte Piet en de porseleinen roos heeft weinig met elkaar te maken.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.