Succes voor ZV 44 bij Swim Cup

Zwolle – Twee gouden medailles, een zilveren medaille en een regiorecord. De Swim Cup Amsterdam en het Nederlands Junioren Kampioenschap 800-1500 korte baan waren een groot succes voor de zwemmers van ZV 44. Vrijdagochtend 20 oktober verschenen Michiel Jorink, Lindsey Berghuis en Lotte Pieterman aan de start bij de Swim Cup Amsterdam.

michiel_jorink.jpg

Lotte Pieterman mocht starten op de 50 meter vlinderslag en de 200 meter schoolslag. Op beide afstanden wist zij keurige eindtijden te noteren. Ook Lindsey Berghuis zwom de 50 meter vlinderslag. Deze sloot zij af met een klein persoonlijk record. De later die ochtend gezwommen 1500 meter vrije slag leverde haar echter, naast een persoonlijk record van maar liefst 30 seconden, zelfs een regiorecord op. Met haar tijd van 18.09.11 dook zij ruim onder het huidige record in de KNZB Regio Oost dat al sinds 2009 op 18.28.02 stond. Michiel Jorink zwom tijdens de ochtendsessie de 50 meter vlinderslag en de 200 meter vrije slag. 

lindsey_berghuis.jpg
robin_van_den_berg.jpg

Op beide afstanden was zijn tijd goed voor de eerste plaats in de series en daarmee voor een plek in de finales die later die middag plaats zouden vinden. Ook tijdens de finales liet Jorink zien waarom hij tot de top van de paralympische zwemmers van Nederland behoort. Op beide finalenummers zwom hij zich naar de eerste plek op het erepodium en mocht hij maar liefst twee gouden medailles mee naar Zwolle nemen. Tussen de series en de finales van de Swim Cup was het Sloterparkbad in Amsterdam hét decor voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 800-1500 korte baan. Zowel Robin van den Berg als Sven Klink hadden in een eerder stadium een limiet voor deze lange afstand kampioenschappen weten te zwemmen. De jonge Zwolse zwemmers verschenen dan ook direct om 13.00 uur aan de start voor de 1500 meter vrije slag. Robin van den Berg, uitkomend in de categorie junioren 2, steeg boven zichzelf uit en verpulverde zijn persoonlijk record met maar liefst 29 seconden. Het leverde hem een prachtige 7e plaats in het eindklassement op. Sven Klink maakt dit seizoen de overstap van de minioren naar junioren 1. Voor hem was het dan ook de eerste keer dat hij op een officieel Nederlands Kampioenschap mocht starten. Klink liet zien al aan het begin van het zwemseizoen in prima vorm te verkeren. In een zinderende race wist hij maar liefst 1 minuut en 9 seconden van zijn slechts drie weken oude persoonlijk record te zwemmen. Zijn prachtige eindtijd van 19.24.58 was goed voor de zilveren plak.

Artikel delen: