Thor presteert goed in Neede

Zwolle – Op zondag 22 oktober vond al weer de 25e editie van de Needse Survivalrun plaats. De bakermat van de surivalsport ligt in de Achterhoek, in Beltrum om precies te zijn, zo’n 15 minuten rijden van Neede. Deze regio heeft verschillende kampioenen en levende legendes voortgebracht en kenmerkt zich door veel expertise, prachtige landschappen en typische gemoedelijkheid die zich verder heeft verspreid binnen de survivalsport.

Voor het eerst in jaren zijn er een aantal ingrijpende veranderingen in het parcours aangebracht; na de hofmaatvijfer volgden nog eens 3 hindernissen voordat de nieuwe eindhindernis op het Vlearmoesplein kon worden volbracht. Daarnaast waren er een aantal nieuwe combinatiehindernissen toegevoegd vlak vóór de hofmaatvijfer en was het houthakken verplaatst van het begin naar het einde van de run. Traditiegetrouw speelt een groot deel van het parcours – vanaf de middellange run – zich af op de "Needse berg"; een prachtige bosrijke omgeving met uiteenlopende hindernissen en behoorlijk wat hoogteverschillen. Daarnaast zorgde de aanhoudende regen ervoor dat het parcours een stuk pittiger was om te lopen.

Veel Thorrianen maakten zondag hun debut in Neede terwijl toppers Jurrian van Dam, Jeroen Bolks en Dries Kelderman schitterden door afwezigheid. Thor eindbaas Eric van den Ham spande de kroon door als 7e overall en 1e bij de veteranen 40+ net onder het uur te finishen. Nick Elshof zette de 10e plek op zijn naam en Robert de Ruiter (24e), Marco van Binnendijk (55e), Ivelina Starreveld (2e veteranen 40+) en Maaike Scholten zetten allen keurige tijden neer in de KSR klasse.

In de MSR klasse debuteerde aanstormend talent Thom van Cappellen en maakte gelijk indruk met een prachtige 13e plaats in 1:39:25. Kort na hem verzekerde Thomas Bervoets zich van een nette 17e plaats in 1:40:39. Thijs Heutinck (tevens debuterend in de MSR klasse) had iets meer tijd nodig maar slaagde erin mét bandje in 2:48:16 de finish te halen. Tot slot wist topper Alexander van Dalfsen in de koningsklasse (LSR) in een titanenstrijd bij de eindhindernis Jos de Laat te passeren en de 12e plek op zijn naam te zetten in 2:31:37.

Artikel delen: