Voorbeschouwing PEC Zwolle – Kozakken Boys

Zwolle – Dinsdagavond ontvangt PEC Zwolle amateurvereniging Kozakken Boys in de tweede ronde van de KNVB Beker. Een ronde eerder rekende de ploeg van John van ’t Schip af met derde divisionist V.V. De Meern. In Utrecht werd een simpele 0-5 overwinning geboekt. Tegen Kozakken Boys zullen de Blauwvingers trachten om wederom verder door te stoten in de beker. Gezien de cupfighters-reputatie van Kozakken Boys, zal er van onderschatting geen sprake zijn.

Kozakken Boys wist namelijk in de eerste ronde al direct voor één van de vele verrassingen te zorgen. Het bereikte de tweede ronde door thuis van De Graafschap te winnen. In die wedstrijd stond het na negentig minuten 1-1. In de verlenging werd niet meer gescoord, waarna de Brabanders de strafschoppen beter namen. De tegenstander van dinsdag heeft niet alleen dit seizoen die reputatie. Ook vorig jaar wist het een club uitkomend in de Jupiler League uit het bekertoernooi te knikkeren. Helmond Sport werd met een ruime 3-0 nederlaag opzij gezet. Tegen Ajax werd vervolgens kansloos verloren: 1-6. De ploeg uit Werkendam speelt in de tweede divisie zaterdag en vindt zichzelf terug in de middenmoot van de ranglijst. Kozakken Boys staat dit seizoen onder leiding van voormalig Feyenoorder Danny Buijs, die als geen ander weet hoe het is om ver te komen in het bekertoernooi. Buijs won de KNVB Beker namelijk met Feyenoord in 2008.

Vorig seizoen speelde PEC Zwolle in de tweede ronde ook een thuiswedstrijd. Tegen de latere kampioen van de Jupiler League, VVV-Venlo, werd met 2-1 gewonnen. De Zwolse treffers kwamen op naam van Kingsley Ehizibue en Youness Mokhtar. In de achtste finales vonden de Blauwvingers vervolgens hun Waterloo, door thuis met 1-2 onderuit te gaan tegen FC Utrecht. Dit seizoen presteren de Zwollenaren echter uitstekend, in de Eredivisie staat de ploeg na de 0-2 zege op NAC Breda op de vierde stek en ook in het bekertoernooi heeft de club de smaak te pakken.

Wist je dat…
Het hoogtepunt in de KNVB Beker voor de Werkendammers plaatsvond in het seizoen 2015-2016? Toen haalde Kozakken Boys de achtste finales. In dat jaar werd de club in eerste instantie uit het toernooi gezet door het ontbreken van een speler op het wedstrijdformulier, maar bekerde het na een kort geding tóch verder. Uiteindelijk verloor de club van AZ, nadat zij een halve wedstrijd met een man minder speelden. In de 82 e minuut stond het nog 1-1, maar uiteindelijk viel het doek voor Kozakken Boys door doelpunten van Jeffrey Gouweleeuw en Robert Mühren en werd er met 1-3 verloren. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Ziet er niet best uit verlenging na 2-2 ??eindstand?? hopelijk géén penalty??s met deze keeper v.d.Hart.

    Waarom niet in de beker ook niet gewoon met je sterkste elftal beginnen?


    Maak melding

Reageer