PEC Zwolle in verlenging langs Kozakken Boys

Zwolle – Een verlenging was er voor nodig, maar PEC Zwolle heeft de volgende ronde van de KNVB beker bereikt. In eigen huis is Kozakken Boys een ware plaag voor de ploeg van trainer John van ’t Schip, maar in het extra half uur is het Erik Bakker die de thuisploeg naar de achtste finales van het bekertoernooi schiet: 3-2.

In een behoorlijk vol MAC3PARK stadion kwam Zwolle al snel op voorsprong. Ryan Thomas legde de bal met het hoofd terug op Youness Namli, die beheerst in de hoek schoot. Niet veel later ging een omhaal van Mustafa Saymak van dichtbij er bijna in, maar doelman Den Hartog redde nog knap. Ook was Namli dicht bij zijn tweede treffer van de avond (vrije trap op de bovenkant van de lat). Halverwege de eerste helft kwam Kozakken Boys brutaal voor het doel van doelman Mickey van der Hart. De sluitpost redde bekwaam op de inzet van Ahmed el Azzouti. In de tegenstoot verzuimde Younes Mokhtar om van dichtbij de 2-0 binnen te schieten. Daarna gebeurde er een hele tijd niets, tot Saymak vlak voor rust doelman Den Hartog van afstand weer eens op proef stelde.

Aan het begin van de tweede helft gaf PEC Zwolle gas. Namli raakte met zijn inzet de lat, terwijl de kopbal van Parzyszek door een verdediger van de lijn werd gehaald. Dat Zwolle toen nog niet voor 2-0 had gezorgd, daarvan profiteerden de bezoekers, El Azzouti schoot de bal knap binnen. Het leverde een feest van jewelste op in het uitvak, met veel meegereisde fans uit Werkendam. Naarmate het duel vorderde, ging Kozakken Boys er meer in geloven. Tot echt grote kansen voor de ploeg van trainer Danny Buijs leidde dat niet, terwijl PEC Zwolle een aantal grote mogelijkheden miste. Kingsley Ehizibue schoot voor open doel over, terwijl Mokhtar een vrije trap maar net naast schoot. De opluchting in het Zwolse kamp was dan ook groot toen verdediger Philippe Sandler wel raak schoot uit een vrije trap. De ban leek daarmee gebroken. Piotr Parzyszek had daarna nog twee grote kansen op de definitieve beslissing, terwijl ook Ehizibue nog op doelman Den Hartog stuitte. Invaller Moreira kon daardoor vlak voor tijd nog bijna voor 2-2 zorgen, maar Ehzibue voorkwam dit met een sliding. Uit de daaropvolgende hoekschop ging de bal er alsnog bijzonder fraai in. Gwaeron Stout schoot de bal onhoudbaar raak, mede omdat de bal van richting werd veranderd. Het leverde een verlenging op en een half uur extra spanning.

In de eerste verlenging kreeg PEC Zwolle voldoende kansen op de 3-2. invaller Wouter Marinus stuitte op doelman Den Hartog, terwijl de keeper ook knap redding bracht op een kopbal van een andere invaller Terrel Ondaan. Ook raakte Ondaan niet veel later andermaal de lat met een poging van afstand. Vlak voor het verstrijken van de eerste verlenging versierde Ryan Thomas een penalty. Erik Bakker benutte dit buitenkansje feilloos: 3-2. In de tweede verlenging bleef het lang spannend, maar redde Van der Hart in de slotfase nog prima op een kopbal van de bezoekers. Uiteindelijk overheerste de opluchting bij de Zwolse aanhang, toen scheidsrechter Kooij affloot.

PEC Zwolle weet donderdagavond wie het in de volgende bekerronde treft. Zaterdag speelt de thuisploeg andermaal een thuiswedstrijd. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt tegen ADO Den Haag. Bron: ww.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 36
 1. Goed geschreven stuk. Zat er gisteravond ook. 95% de bal maar steeds tikkie terug omdat de tegenstander met 11 man op eigen helft stond. Pec voetbalde op 60 procent. Werd zenuwachtig zodra er weer een balletje terug ging op van der Hart, ging ook twee keer bijna mis mede dankzij Sandler. Hebben wij nog een andere spits op de bank zitten , Parzyszek lijkt het spelletje en rol van spits op een niveau hoger niet te begrijpen. Namli en Thomas uitblinkers. Ronde verder is het belangrijkste. Hopelijk nog een thuiswedstrijd.


  Maak melding

 2. Wederom weer gezien dat Van der Hart op goal niet echt lekker loopt. Wat men toch steeds ziet in hem? Probeer het toch eens met Mike Hauptmeijer wanneer Diederik niet beschikbaar is.


  Maak melding

 3. Was weer sfeertje hoor….NOT! Wat een theater publiek. Word je door de Kozakken boys uitgedaagd iets te zingen en het enige wat men kan verzinnen is Ga zitten houd je bek! Jammer! Juist bij dit soort wedstrijden kun je een prima voetbal sfeertje creëren.

  Wel lekker, weer stapje dichter bij de Kuip:)


  Maak melding

 4. van der hart >:(
  gister mocht hij zelfs nog niet op doel, in dames van oranje

  zwollenaarffback kan beter volgende keer naar koor avondje gaan,

  :D:D:D  Maak melding

 5. Ach Passant, jij geeft in ieder duidelijk aan van voetbal cultuur en je club supporten op het moment dat het nodig is totaal geen idee te hebben. Daarnaast denk je met je opmerking mij te raken maar je bewijst zelf nu dat ik gelijk heb.  Maak melding

 6. Waarom op aangeven van het Uitvak gaan zingen? Zo verheffend waren die liederen en teksten van de Kozakkensupporters niet: Daar moet een pi*mel in, Hondenl*l en … is een h*mo. Ik vroeg me af waarom de speaker niets zei over spreekkoren.


  Maak melding

 7. Haha echt? Zongen ze dat? Was aan de overkant niet te horen. Hauptmeijer nooit in actie gezien. Ze proberen het nog met van der Hart om hopelijk snel te kunnen verkopen. Boer weer onder de palen zaterdag. Straal zoveel meer vertrouwen uit.  Maak melding

 8. Ik zat er naast, Zuid. Ze hadden zich goed voorbereid. Zongen over de egels, Dans je de hele nacht met mij en Een echte Zwollenaar met aangepaste teks, Ze zijn er wel, je hoort ze niet etc. Dat nog oké, maar die andere teksten beneden niveau.
  Ik vond het juist sterk er niet op te reageren.


  Maak melding

 9. Bericht door joris5, op 25 oktober 2017 23:28
  ……….Een echte Zwollenaar met aangepaste teks, Ze zijn er wel, je hoort ze niet etc.……

  Ja, dat zeg ik, als de Kozakken Boys het al door hebben..!!?? Voetbalcultuur? Nee, niet in Zwolle!


  Maak melding

 10. Van mij mag er ook meer worden gezongen, zwollenaarffback. Maar ga niet die supporters van de Kozakken Boys als voorbeeld nemen. Ik zou me kapot schamen als op onze tribunes dat soort teksten worden gezongen.


  Maak melding

 11. @Joris, ik heb blijkbaar (en gelukkig) ook niet alles gehoord. Aan dit soort gedrag doe ik ook dan ook zeker niet mee. Vanaf Noord hoor je niet altijd precies wat er gezongen wordt.


  Maak melding

 12. Snap het nooit zo om de hele avond te gaan zingen dans je de hele nacht met mij,….als er nooit iemand komt moet je soms toch ook zo wijs zijn om iets anders te gaan proberen.  Maak melding

 13. Nee bedankt Joris, zing maar lekker verder maar ik ga niet met je dansen moet je toch echt nog even verder zoeken!

  Liefhebbers om even met Joris te dansen.:D:D :D:D:D


  Maak melding

 14. Wellicht even naar een hulpverlener of probeer eens een datingbureau!
  Afspraakjes maken op een site als deze zal je waarschijnlijk niet lukken Joris.
  Succes en laat ons nog wel even weten als je iemand hebt gevonden en je niet steeds weer hoeft te zingen,

  …dans je je hele leven met mij lalala… 😀


  Maak melding

 15. Maak je geen zorgen, realist. Ik heb allang iemand aan mijn zijde die vrolijk is, van dansen en zingen en voetbal houdt en die niet bekrompen is. Liet mijn sociale hart spreken naar jou omdat je dit overduidelijk allemaal mist. Geniet en niet met mate is mijn motto. Ik hoop dat jij ook een leven hebt buiten deze site.8)


  Maak melding

 16. Zal kijken of ik je zaterdag wéér zie en hoor zingen vanuit je sociale hart.
  Kun je van der Hart niet vragen om je vriendje te worden?
  La la la la la la la laaaaaaa….
  :D:D:D


  Maak melding

 17. Een vriendje zoek ik niet (meer). Vrienden altijd welkom. Je bent wel een ouwe zeurkous of niet? Ben je wel goed geïntegreerd in het hedendaagse Nederland?:P


  Maak melding

 18. Als je steunbetuiging van ffback krijgt joris5 dan kun je maar beter weer snel de kast in gaan.
  Lijkt op humor dus reageer terug met humor is mijn tip.


  Maak melding

 19. Bericht door Zwollenaarffback, op 27 oktober 2017 13:29
  Kinderachtig

  :D:D:D

  Zwollenaarffback,

  @
  sommige mensen gaan voor de voetball meer niet

  klein groepje komt voor zingen en springen,
  jij komt ook voor zangles geloof ik en gratis koffie
  dat vond jij ook zo leuk …. 8)

  kun jij niet beter op de wandel club gaan ?
  lekker zingen .. door de bossen en de hei . lalalalalalala

  jij moet nog veel leren over voetball cultuur 😉


  Maak melding

 20. Al wat lijkt op humor, is dat nog niet, Harrieffback. Denk je dat is niet vaker “humoristen” als realist tegenkom? Hun oordeel zo verpakt dat ze zich altijd kunnen verschuilen achter “humor”. Ik vroeg niet voor niets of hij wel goed geïntegreerd is als hedendaagse Nederlander. Hij is ergens blijven steken, komt mij zo voor.
  Passant, je club toejuichen door gezang is onderdeel van de voetbalcultuur. Of kijk je nooit naar de grote (buitenlandse) clubs? Spelers gaan zichtbaar beter spelen wanneer zij zich aangemoedigd weten. Stil naar de wedstrijd kijken kan thuis voor de buis ook. De rol van de twaalfde man is om de spelers positief te prikkelen. Ik kom voor het voetbal, maar heb en betere avond wanneer het publiek actief is.


  Maak melding

 21. @joris5,,,, toejuichen / aanmoedigen

  dat klopt maar liedjes zingen is wat anders.
  bij FEYENOORD daar is voetball cultuur

  ga daar maar eens een wedstrijd van bekijken
  of anders net wat je zegt en weet ..

  voetbalcultuur. Of kijk je nooit naar de grote (buitenlandse) clubs

  :D:D:D


  Maak melding

Reageer