Nieuwe leden welkom bij dahliavereniging

Zwolle – Mensen die van dahlia’s en tuinieren houden zijn bij de dahliavereniging Rondom De Peperbus bij het juiste adres. Voor het tuinseizoen 2018 is er weer plek voor nieuwe leden. Voor informatie kijk op www.dahliazwolle.nl  De vereniging heeft twee tuinen; een tuin aan de Ruusbroecstraat en een tuin aan de Leo Majorlaan. Tijdens de knollenverkoop zaterdag 4 november bij tuin Wezenlanden is er tussen 11-12 uur meer info over het lidmaatschap te verkrijgen.
Als lid huur je één of meer bedden waarop je je eigen dahlia’s teelt. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor het zaaien van snijbloemen en grassen. Tijdens de verenigingsavonden, in de Ruusbroecstraat op maandag en tuin Wezenlanden op dinsdag, gaan de leden wekelijks samen aan de slag in de verenigingstuin. Daar leer je in de praktijk meer over de teelt van dahlia’s, zoals het planten van de knollen, het bemesten en het dieven.
Het onderhoud van een dahlia bed kost in de periode april tot en met oktober de nodige tijd. Daarom zijn er steeds meer leden die besluiten om met 2 personen een of meer bedden te huren. Wel zo praktisch en gezellig, vooral tijdens de vakantieperiode als de dahlia’s volop in bloei staan en er volop geplukt kan worden. Naast de teelt van dahlia’s worden er in de loop van het seizoen verschillende activiteiten georganiseerd, zoals bloemschikken met cliënten in verzorgingstehuizen en de Open Dagen.

Artikel delen: