Robots … redding of bedreiging

Zwolle – Van 1 tot en met 30 november is er weer Nederland leest, dit jaar in het teken van robotica. Een maand lang organiseert Stadkamer activiteiten die passen bij dit thema. Ook kun je het geschenkboek Ik, Robot van Isaac Asimov ophalen bij één van de vestigingen van Stadkamer.

Kinderen van 7 tot en met 12 jaar kunnen op 4 november meedoen aan een CoderDojo. De manier om meer te leren over programmeren, websites en software. Tijdens deze CoderDojo gaan je aan de slag met robotjes.

Hackers uit Zwolle
Op 4 november kun je ook meebouwen aan een nutteloze robot, of meewerken aan een levend schilderij waardoor je meer leert van kunstmatige intelligentie. Dat kan samen met Bhack, een groep sympathieke hackers uit Zwolle die bestaande systemen, apparaten, codes pakken
en er iets mooiers of leukers van maken.

Meer activiteiten in november
Naast de Coderdojo en Bhack zijn er nog veel meer activiteiten rondom Nederland leest. Zo gaan Adriaan van Dis en hoogleraar filosofie Jos de Mul op 26 november in gesprek over de opmars van de sociale robot. Ook kun je meedoen aan een improvisatievoorstelling of naar een lezing over robotica en werkgelegenheid. Het volledige programma is te vinden op www.stadkamer.nl/activiteiten.
 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Yep die dingen zeiken niet 😉 Een Taxichauffeur moet af en toe wel eens zeiken denk ik. Zulke dingen heb je niet met Robots 🙂

  En ze rijden ook nog eens veel veiliger. Taxi chaufferrs en schade herstel bedrijven; ga op weg naar de toekomst. Deze banen gaan verdwijnen.  ⚠️ Meld

 2. Prima geen taxichauffeurs rijden als gekken en denken dat ze alles mogen.Vooral die halven in die busjes .Als je niks meer kunt worden dan maar taxichauffeur.


  ⚠️ Meld

 3. Zolang de afrikanen en arabieren meer kinderen krijgen en met de aankomende massa immigratie naar Europa worden de robots onze redding. Een paar robots op zee en langs de grenzen zal zeker wel afschrikken.


  ⚠️ Meld

 4. Zolang de afrikanen en arabieren meer kinderen krijgen en met de aankomende massa immigratie naar Europa worden de robots onze redding. Een paar robots op zee en langs de grenzen zal zeker wel afschrikken.

  Groet,

  Jasper Bos


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.