Gemeenteraad bespreekt investeringen voor 2018

Zwolle – Op vrijdag 10 november behandelt de gemeenteraad de Begroting 2018 waarin de plannen voor Zwolle voor het komende jaar staan. Voorafgaand daaraan kunnen belanghebbenden op maandag 6 november de raad laten weten wat zij vinden van de plannen.

De financiële positie van de gemeente Zwolle is het afgelopen half jaar verder verbeterd. Het huishoudboekje van de gemeente voor 2018 biedt ruimte om een aantal acute knelpunten op te lossen en een aantal wensen van de gemeenteraad te honoreren. Daarnaast kan er geld opzij worden gelegd voor investeringen op langere termijn waarmee Zwolle zich wil ontwikkelen tot een toekomstbestendige stad. Naast de voorgestelde investeringen blijft er bij het aantreden van de nieuwe gemeenteraad in maart 2018 nog financiële ruimte over voor nieuwe wensen en initiatieven.

Contact
De gemeenteraad wil graag weten wat inwoners en bedrijven/instellingen van de voorstellen uit de begroting vinden. Zij kunnen daarom op maandag 6 november tussen 19.30 en 20.00 uur hun mening over de begroting geven door in te spreken. Aanmelden hiervoor kan tot en met donderdag 2 november via de raadsgriffie, t. (038) 498 21 81 of raadsgriffie@zwolle.nl. In plaats van in te spreken, kunt u ook een e-mail met uw reactie sturen aan de raad via raadsgriffie@zwolle.nl.

Begrotingsbehandeling
Op vrijdag 10 november spreekt de gemeenteraad vanaf 09.30 uur over de begroting. De fractievoorzitters starten met hun algemene beschouwingen. Na de lunchpauze volgt de reactie van het college van B&W op de algemene beschouwingen. Daarna krijgen de fractievoorzitters de gelegenheid om daarop te reageren. Aan het einde van de middag volgt de stemming over alle voorgestelde wijzigingen en aanvullingen voor de begroting en tot slot vindt besluitvorming plaats.

Live meekijken
De begrotingsbehandeling op 10 november is vanaf 09.30 uur live te volgen via www.zwolle.nl/gemeenteraad of vanaf de publieke tribune in de Raadzaal.

De begroting is te lezen op www.zwolle.nl/gemeenteraad.

 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. de grasvelden die twee keer per jaar worden gemaaid ga die maar eerder maaien en doe het dan drie keer, kan drie keer echt niet doe het dan de eerste keer veel eerder dat is op plekken bijna een 4 kontjes hoog en wanneer er voor de tweede keer gemaaid wordt is het nog geen twee kontjes hoog.


  ⚠️ Meld

 2. Echt goed nieuws, de centjes op orde! De CU bestuurt de stad wel goed heb ik de indruk. Wel een puntje als het gaat over leegstand in ’t centrum. En het zondagse openingsverbod/gedoe. Stel je eens voor, op Zondag door de Diezerpromenade te wandelen, alle winkels open. In plaats van een uitgestorven winkelstraat, met leegstand allom, Da’s niet goed lijkt me.  ⚠️ Meld

 3. Ik ben benieuwd hoe men de 14 miljoen die is overgebleven gaat besteden. Wordt er eindelijk iets gedaan aan de armoedebestrijding en extra voor de zorg?


  ⚠️ Meld

 4. Toekomstbestendige stad? Ik stel voor een Keta Koti festival in de Thomas a Kempisstraat / vechtstraat zodat de ondernemers en consumenten tegemoed worden gekomen. Of een moskee met winkels zoals in Utrecht ook toekomstbestendig en misschien een idee voor deze prachtige kansenbuurt.

  Of alle inwoners van Zwolle een gratis cursussen Arabisch, Turks en Papiaments. Zodat we met elkaar kunnen communiceren tijdens de gemeenteraad in het jaar 2035 en op straat.

  Groet,

  Jasper Bos


  ⚠️ Meld

 5. Hmm ‘Of alle inwoners van Zwolle een gratis cursussen Arabisch, Turks en Papiaments.’

  Ik ben voor te kunnen praten met elkaar. Misschien een idee als eenieder Engels als wereldtaal aanvaardt ? en als cursus meekrijgt?

  Ik wil best helpen. Taal is wel denk ik ongeveer ‘somewhat important’ 😉  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.