Sprookje PEC Zwolle is nog steeds gaande

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond in eigen huis al in de beginfase van de wedstrijd de doelpunten gemaakt die nodig waren om te winnen van ADO Den Haag. Diederik Boer wist zijn doel gesloten te houden terwijl de Zwollenaren tweemaal wisten door te breken.

img_6474.jpg

Met een 2-0 eindstand is dit de 5e thuiszege op rij. Wat voor een nieuw clubrecord zorgt, vorig seizoen meegerekend is dit de 6e overwinning thuis op rij. Dat is voor het eerst in de clubhistorie. Parzyszek maakte zijn eerste goal voor PEC in de 8e minuut van de wedstrijd. Slechts 4 minuten later scoorde ook Namli zijn eerste goal voor de club. Wat een regen van doelpunten leek te worden veranderde toch in een illusie. PEC Zwolle wist niet meer tot scoren te komen. De 13.030 supporters die het MAC3PARK stadion deze wedstijd rijk was konden de thuisclub niet naar een grotere overwinning zingen dan de 2-0. De volgende wedstijd is 5 november, de Zwollenaren gaan dan op bezoek bij Vitesse in het Gelredome.

img_6481.jpg
img_6480.jpg
img_6490.jpg

Tijdens de persconferentie wil John van ’t Schip nog even het sprookje van beide ploegen benadrukken door zijn oude teamgenoot Fons Groenendijk het grote sprookjesboek van Anderson cadeau te doen. Groenendijk noemt de humor van Van ’t Schip fantastisch en prijst hem met de kwaliteiten die de trainer met de Zwolse ploeg laat zien.

img_6498.jpg
img_6546.jpg
img_6508.jpg
img_6517.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
 1. PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Lam, Van Hintum, Brama, Rienstra, Lukoki, Drost/Broerse, Thomas/Nijland), Becker.

  Wat een tevredenheid nog maar kort geleden.  Maak melding

 2. ??Sprookje?? ? Rare titel, net of we door geluk zo hoog op de ranglijst staan. Volgens mij spelen we op dit moment gewoon goed.
  Sandler gisteren man van de wedstrijd, en terecht. Wat is die speler gegroeid de laatste weken.


  Maak melding

 3. Mooi commentaar gisteren bij NOS na het einde van de samenvatting. ” PEC speelde zeker in de eerste helft geweldig en ADO ja die speelden ook mee 😛


  Maak melding

Reageer