Lancering app Mysterieus Overijssel

Zwolle – Buist Belevingsprojecten en iGlow Media lanceren i.s.m. de Creatieve Coöperatie op woensdag 1 november de website, platform en de app Mysterieus Overijssel. Dat gebeurt om 16.00 in de Sassenpoort te Zwolle. De mobiele applicatie bevat negen wandel – en fietsroutes langs bijzondere plekken in de provincie Overijssel. Tevens worden met beeld en geluid de achtergrondverhalen van deze plekken en de daarop staande monumenten toegelicht. Ook bevat de applicatie een instructiefilm, die je leert hoe je een wichelroede maakt en hoe je die gebruikt om geneeskrachtige plekken op te sporen. De routes zijn uitgestippeld langs magische en spirituele plekken in Zwolle, Deventer, Kop van Overijssel, het Vechtdal, Salland en Twente.

Tijdens de presentatie worden audioverhalen en een video gepresenteerd over het project en zal historicus Girbe Buist uitleggen waarom sommige plaatsen in Overijssel zo’n mysterieuze aantrekkingskracht op ons uitoefen en waarom een aantal daarvan een geneeskrachtige uitwerking hebben. Na de presentatie in de Sassenpoort lopen de bezoekers met wichelroede een deel van het Zwolse drakenlijnenpad. De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel in kunstruimte Het Langhuis.

De app Mysterieus Overijssel is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Provincie Overijssel, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Bernhard Cultuurfonds Overijssel en Rabobank IJsseldelta. De app is na 1 november gratis te downloaden in de appstore (iOS).

 

Artikel delen:

Reageer