Berkum gaat voor Gouden Gezonde Voetbalkantine

Zwolle – Als onderdeel van het project ‘Zwolle Gezonde Stad’ doet VV Berkum met haar concept ‘Voetbalvitaminen’ een gooi om als eerste club in Nederland de titel ‘Gouden Gezonde Voetbalkantine’ binnen te halen.

Dat liet de Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer afgelopen zaterdag weten, toen hij te gast was bij de businessclub van Berkum. Na afloop van de wedstrijd Berkum- SDC Putten gaf hij een duidelijke analyse van het 2-2 gelijkspel en sprak hij over lopende Zwolse zaken. Ook de sportnotitie van de gemeente kwam aan bod, en daarin is het bewegen van ouderen en gezonde voeding voor jongeren opgenomen. Verder is de doelstelling dat er in 2019 zes Zwolse sportkantines met een gezond aanbod het bronzen keurmerk kunnen hebben. Onder het motto ‘Samen maken we de stad’ is dat zeker mogelijk, aldus de burgemeester.

Naast het brons zijn er ook zilveren en gouden gradaties te behalen door een gezond aanbod en door verantwoord beleid dat door het Voedingscentrum is getoetst. Burgemeester Meijer, die eerder al lovende woorden had voor het vrijwilligersbeleid en het duurzaamheidsproject van VV Berkum, prees de ambitie van de club om als eerste gouden gezonde voetbalkantine voor de hoogste kwalificering te gaan. Het hele gesprek met de burgemeester is op de website www.vvberkum.nl terug te kijken bij Berkum TV.

Artikel delen:
Reacties 41
 1. VV Berkum gaat voor titel ‘Gouden Gezonde Voetbalkantine’

  Voetbalvereniging Berkum doet met haar concept ‘Voetbalvitaminen’ een gooi naar de titel ??Gouden Gezonde Voetbalkantine??. Dit als onderdeel van het project ??Zwolle Gezonde Stad??.

  Dat liet de Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer afgelopen zaterdag weten, toen hij te gast was bij de businessclub van Berkum. Na afloop van de wedstrijd Berkum-SDC Putten gaf hij een analyse van het 2-2 gelijkspel en sprak hij over lopende Zwolse zaken.

  Bronzen keurmerk
  Ook de sportnotitie van de gemeente kwam aan bod, en daarin is het bewegen van ouderen en gezonde voeding voor jongeren opgenomen. Verder is de doelstelling dat er in 2019 zes Zwolse sportkantines met een gezond aanbod het bronzen keurmerk kunnen hebben. Onder het motto ??Samen maken we de stad?? is dat zeker mogelijk, aldus de burgemeester. Naast het brons zijn er ook zilveren en gouden gradaties te behalen door een gezond aanbod en door verantwoord beleid dat door het voedingscentrum is getoetst.

  Burgemeester Meijer, die eerder al sprak voor het vrijwilligersbeleid en het duurzaamheidsproject van VV Berkum, prees de ambitie van de club om als eerste gouden gezonde voetbalkantine voor de hoogste kwalificering te gaan.

  Mijn stem krijgen ze zeker. 😀


  Maak melding

 2. Wat dat gezonde voedsel allemaal met je doet???
  Kijk dan maar eens naar de stand in hoofdklasse B
  Ik denk dat Exelsior 31 nog net iets gezonder eet.


  Maak melding

 3. WVF-voorzitter terecht….
  “Ik vind dat gezondheid de verantwoordelijkheid is van de leden zelf. Als er vraag naar gezond eten is in de kantine, dan vind ik het prima. Maar er is nauwelijks vraag naar. We moeten het niet moeilijker maken dan het is. Als iemand zijn kroketje of frikandelletje wil eten, moet dar kunnen. We willen niemand die dwingen en het moet al helemaal niet worden opgelegd.

  Ja, vind Genre ook een arrogante selfkicker penningvriend. Net als die andere 2 (echt) ouwe mannen met flauwe (veelal) sex-grapjes in een voetbalprogramma. Omdat sex sells natuurlijk. Open deur na open deur en maar herhalen.Kortzichtig en simpel.
  Bij t zappen viel me laatst wel op dat Gijp zijn blouse niet meer wagenwijd open had. Petje af, kan me niet voorstellen dat iemand op die ouwe ontblote borstkast zit te wachten. Je vraagt je ook te vaak af of je naar een voetbalprogramma kijkt.En elke scheet-in boekvorm van een schrijver uit dezelfde stal maar schaamteloos pluggen.

  Klopt, mede omdat ik me daar zo snel erger kijk ik niet. Helemaal niet erg, want je kunt je tijd maar 1x besteden.
  😉


  Maak melding

 4. Ben het niet snel met Dick eens maar hier heeft hij wel een punt.
  Laat die nepsupporters uit Berkum maar lekker hun bananen en radijsjes in hun hol steken.Eten wij wel lekker een kroketje en drinken ons pilsje.
  Succes met die gezonde zooi geniet ervan in die bouwkeet.  Maak melding

 5. In de rust drinken wij echt geen rooibos thee of sportdrank. Bah. Nee dan drinken wij een lekker een herfstbiertje.

  Plop plop plop plop klinkt het in de kleedkamer. En na een hernieuwde nederlaag? Plop plop plop plop plop dan drinken wij er nog veel meer en gaan en steken we een sigaretje op en gaan we helemaal los. Gezellig.

  Vanmiddag om 15.00 uur (!!!) spelen we thuis tegen het altijd lastige Den Ham. Komt u ons aanmoedigen? Er moet gewonnen worden om niet weer op een nacompetitie plaats te komen.

  Moedig ons aan en geniet lekker van herfstbiertjes net als wij. Tot straks.


  Maak melding

 6. Bedankt voor deze eervolle uitnodiging maar ik was al van plan om naar Be Quick te gaan. Ook daar vloeien de gerst-hop smoothies rijkelijk!


  Maak melding

 7. Vanmiddag om 15:00 speelt 1 weer thuis. Weer overvolle kantine. Mannus zal dit keer in Westenholte “de mooiste dag van de week” afsluiten. Het kan overigens nog later worden als Paolo met een bezoekje wordt vereerd, in zijn sfeerrijke etablissement aan het Petuniaplein.

  Veel plezier allen!


  Maak melding

 8. Wat een agressie roept de gezonde kantine van VV Berkum (en de goede prestaties in de Hoofdklasse?) op. Week na week menen de supporters van an de re amateurclubs te moeten melden dat voetbalplezier niet zonder bier en een peuk kan. Ga lekker je gang, mensen, maar onthoud je van zuur commentaar op een club die naast de vette hap ook gezond eten aanbiedt. Of hebben jullie er persoonlijk last van?


  Maak melding

 9. Bier en vette hap maakt agressief zo lijkt het wel. En je hebt een verhoogde kans op dementie vanaf 50 jaren oud. Maar goed ieder zijn hobby hoor.


  Maak melding

 10. Voel me dus niet aangesproken door Berkummer. Over “agressie, prestaties en peuk(?)”. Lastig leven, lijkt me, vanuit een slachtofferrol.
  Hoop, ook dit weekend weer, op winst van alle Zwolsche teams.
  En op veel gezelligheid in de kantine en/of elders.

  Trouwens, Paolo heeft Fox…Misschien om 18:30 ook Dortmund-BM?


  Maak melding

 11. Wie de schoen past, trekken hem aan, Dick. Als je uit efvaring weet dat de slachtofferrol lastig leven is, dan laat je die toch gewoon varen? Geniet gewoon van je eigen club en maak je niet zo druk om het beleid van andere clubs. De ene club is een trendvolger en biedt gezond eten aan wanneer het doorgebroken is. De andere club wil het gezond leven promoten via sport en aanbod van gezond eten. Je kunt zo’n initiatief ook waarderen in plaats van erover te zeiken. Bedenk dat er een aantal vrijwilligers heel druk mee zijn. Mooi toch?


  Maak melding

 12. Helemaal eens Berkummer. Misschien valt die veronderstelde slachtofferrol, in de praktijk wel hard mee.
  Terecht verwijs je ook naar de vrijwilligers.

  Veel plezier en succes.


  Maak melding

 13. BQ28 Wordt omver gekegeld. Halverwege staat het al 0-3 voor de bezoekers op het altijd winderige gemeentelijke sportpark. Ook daar zal het bier nu wel rijkelijk vloeien.


  Maak melding

 14. De tap en frituur in Westenholte draaien ook overuren met de 1-3 tussenstand. Den Ham thuis. Altijd lastig. Dreigt er een nieuwe degradatie? Het wordt wel steeds gezelliger in de kantine. Dat wel.


  Maak melding

 15. 2-2 Door van Brummen en nog maar 1 goaltje is voldoende om Berkum de periodetitel te laten winnen.

  Berkum geeft vol gas. Je voelt dat het mogelijk is.  Maak melding

 16. Wat een clown. Pingel en 3-2 Voor sportclub in de laatste seconden. Die leidsman kan volgend seizoen beter in de 2e Klasse zijn wedstrijdjes gaan fluiten en lekker een biertje drinken met de spelers.


  Maak melding

 17. Het werd al wat donkerder en de scheids zag het misschien niet meer zo goed. Typisch gevalletje van slechte ogen. Hij is wel mijn MOTM.


  Maak melding

 18. Bericht door Pistolenpoultje, op 2 november 2017 23:28
  @passant.
  Het duurt niet lang meer en dan staan we onderaan???
  Je hebt er wel kijk op zeg.

  : :D:D:D ja hé 8)


  Maak melding

 19. Volgende week dus spannend. Berkum tegen Genemuiden, die vandaag met 8-2 gewonnen hebben en Eemdijk tegen het ook lastige Urk. Alles is nog mogelijk.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.