ROOD Zwolle opent meldpunt flexwerk

Zwolle – Op zondag 5 november zal ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, haar meldpunt voor klachten van flexwerk onder jongeren openen in de Zwolse binnenstad. Hiermee wil de organisatie meer inzicht krijgen in Zwolse bedrijven die extreem veel flexcontracten bieden, met name aan jongeren. Het Zwolse SP-kamerlid Frank Futselaar zal het meldpunt officieel openen.

ROOD stelt dat veel bedrijven lijden aan flexverslaving, en dat druk vanuit de samenleving nodig is om te zorgen dat jongeren normale fatsoenlijke contracten krijgen. Met dit meldpunt wil ROOD de jongeren uit Zwolle en omstreken een kans geven om klachten over flexwerk kwijt te kunnen en het is dan ook de bedoeling om zo veel mogelijk jongeren te kunnen helpen met hun klachten. Op landelijk gebied is ROOD ook bezig om flex-contracten te bestrijden met de "Flextremist van het Jaar" verkiezing. Hier kan gestemd worden op de grootste flextremist van het land, met onder andere de Albert Heijn, McDonalds, de Randstad en een mogelijk om zelf iemand te nomineren.

ROOD-woordvoerder Ilona Kinds: "Veel jongeren werken bijvoorbeeld in de horeca of bij supermarkten, bijna altijd op tijdelijke contracten. Van de 15-25-jarigen heeft bijna 70 procent een tijdelijk contract. Mensen met een flexcontract verdienen gemiddeld ook 30 procent minder dan met een vast contract. Zo is het voor jongeren erg moeilijk een serieuze toekomst op te bouwen. Dit is een groot probleem, ook in Zwolle. Vandaar ons meldpunt". Het meldpunt wordt op zondag 5 november officieel geopend op de Grote Markt in Zwolle om 13.00 uur door SP-kamerlid Frank Futselaar.

Artikel delen:

Reageer