Eerste afvalrace voor hardlopers

Zwolle – Houd je van hardlopen en wil je wel eens iets anders dan de gebruikelijke wedstrijdjes? Op zaterdag 18 november organiseert Terp 3 iets speciaals: een afvalrace voor hardlopers.

foto_hardlopers.jpg 

Sportliefhebbers kennen het misschien wel van het baanwielrennen of van het skeeleren: de afvalkoers. De wedstrijd begint met een pelotonnetje rijders en elke ronde valt degene die als laatste over de streep komt af. Dat kan natuurlijk ook met hardlopen. Zaterdag 18 november wordt dit voor het eerst georganiseerd, op de skeelerbaan bij de Wijthmenerplas.

De wedstrijd begint met een groep van maximaal 28 hardlopers en de afstand is maximaal 10 km. Na een paar rondes om even te wennen, begint de afvalrace pas echt. Want vanaf dan valt er na elke ronde van 333 meter iemand af, namelijk de loper die als laatste over de streep komt. Zo dunt de groep geleidelijk uit en op het laatst blijven er 2 over die voor de overwinning mogen sprinten.

Dat betekent dus dat je niet lekker op je eigen tempo kunt lopen, maar dat je steeds moet zorgen dat je niet achteraan loopt. Je moet dus ook inschatten hoe sterk de concurrentie is en wat de beste taktiek is. Hoe lang duurt jouw wedstrijd? Val je na een kilometer al af of kun je het 10 km. volhouden?

Afhankelijk van de belangstelling wordt het aantal startseries bepaald. De (eerste) start is om 10.30 uur. Deelname kost 3 euro. Meer informatie over de opzet, inschrijving e.d. is te vinden op www.terp3.nl/afvalrace.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer