Informatiemarkt over Mantelzorg

Zwolle – Op 10 november organiseert het Steunpunt Mantelzorg Zwolle, in het kader van de landelijke Dag van de Mantelzorg, onder andere een verwen-lunch en infomarkt voor alle Zwolse mantelzorgers die daar interesse in hebben.

Er is die dag in het Deltion College een informatiemarkt over alle haken en ogen aan de Mantelzorg. Enjoy My Company, dat letterlijk betekent ‘geniet van mijn gezelschap’ is een Zwols initiatief sinds 2014 dat er speciaal op is gericht (te) zwaar belaste mantelzorgers te ontlasten. Het is één van de bedrijven en organisaties die zich 10 november presenteren in het Deltion College. Uiteraard is het in de eerste plaats wenselijk dat wordt voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken. Mocht dat onverhoopt toch dreigen of gebeuren, dan zijn er nu allerlei initiatieven die de mantelzorger kunnen opvangen, vervangen en adviseren. Daarin speelt een sociale zorgverlener als Enjoy My Company een belangrijke rol.

Enjoy My Company is de één-vrouws-onderneming van Stephanie van Dongen, die door het dementeringsproces van haar eigen oma en de enorm intensieve zorg die daarbij nodig bleek te zijn, besefte hoe belangrijk extra mantelzorg kan zijn. Dat werd het startpunt voor haar eigen bedrijf.

Enjoy My Company kan benaderd kan worden om mee op ziekenhuis-bezoek te gaan, (al dan niet samen) boodschappen te doen, te koken, mee te gaan naar uitjes, een wandeling te maken met iemand die anders nooit meer buiten komt (25%), verpleeghuisbewoners te bezoeken die anders (bijna) nooit bezoek ontvangen (één op de zeven) etc etc. Alles wat de mantelzorger normaal gesproken moet, wil of zou willen doen, kan door een goede respijtzorger worden overgenomen.

Bent u nieuwsgierig naar alle opties die er in Zwolle en omstreken tegenwoordig zijn, kom dan naar de Dag van de Mantelzorg en de verwenlunch in het Deltion. Meer info over de activiteiten op die dag en over Enjoy my Company en andere respijtzorg vindt u op het internet. http://www.enjoymycompany.nlhttp://www.mantelzorgzwolle.nl/dagvandemantelzorg

Artikel delen:

Reageer