Berkum gevloerd door late penalty

Door Redactie

|   Laatste wijziging

Zwolle – Berkum heeft bij SC Genemuiden met 3-2 verloren, waarbij de thuisclub de winnende treffer in blessuretijd maakte uit een volgens velen dubieuze strafschop. "We hadden hier gewoon moeten winnen, alleen in de eerste helft hadden we al drie of vier opgelegde kansen," vond Berkum-coach Arno Hoekstra. "Na rust heeft Genemuiden 35 minuten op eigen helft gestaan. Toch kwamen we gelijk en dat je dan in blessuretijd nog door zo’n strafschop verliest is wel héél onterecht."

Het duel was nog maar enkele minuten oud toen Berkum de eerste grote kans kreeg. Johnsen Bacuna onderschepte een terugspeelbal en kon alleen op het Genemuiden-doel af, maar stuitte op de goed ingrijpende keeper Raymond Beukeveld. Even later ging Bacuna er opnieuw vandoor, waarbij hij Dirk Muis op snelheid klopte. De Genemuiden-verdediger, met een verleden bij Berkum, werkte daarbij de bal langs zijn eigen doelman: 0-1. Berkum kon daar echter niet lang van genieten, want direct daarop werd een via rechtsbuiten Frank Jansen opgezette aanval gestuit door een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied van de bezoekers. Omar Kavak wist vervolgens wel raad met de penalty, door via binnenkant paal de gelijkmaker binnen te schieten. Nadat Chris van der Meulen en Bacuna na ongeveer een half uur alleen voor doelman Beukeveld niet wisten toe te slaan kwam Genemuiden nog vóór rust op voorsprong. Kavak kon dwars door de Zwolse verdediging oprukken en bediende Sijmon Eenkhoorn op maat, waardoor die van dichtbij de 2-1 binnen kon tikken.

Vlak na de hervatting liet Berkum-spits Mark Bloemendaal een kopkans liggen, maar daarna was het spel lange tijd een stuk rommeliger en waren er aan beide kanten weinig echte kansen te noteren. Pogingen van Van der Meulen en Hoeseb Yakob waren een prooi voor keeper Beukeveld en daar leek het lang bij te blijven. Vijf minuten voor tijd kreeg Beukeveld nog net zijn vingers achter een schot van Jason Huisman, maar uit de daarop volgende corner kwam Berkum alsnog op gelijke hoogte. Jeroen van Brummen, net een minuut in het veld, kopte de bezoekers naar 2-2 en dat was gezien de spelverhoudingen zonder meer verdiend. Enkele minuten in de extra tijd drukte arbiter Paarhuis echter een beslissend stempel op het duel. Een schot tegen de borst van Dennis Horstman werd door hem beoordeeld als een handsbal en dat betekende opnieuw een penalty voor Genemuiden én een rode kaart voor de Berkum-verdediger. Kavak had vervolgens geen moeite om de 3-2 winst voor de thuisclub binnen te knallen.
Door dit zure verlies is Berkum nu derde in de Hoofdklasse B, waarbij het Genemuiden door een beter doelsaldo voor moet laten gaan. De eerste periodetitel werd veroverd door Excelsior ’31, dat gelijk speelde tegen de amateurtak van Ajax.
SC Genemuiden-Berkum, 4 november 2017
Eindstand: 3-2 (2-1)
Doelpunten: 11. Dirk Muis (0-1) (eigen doel), 14. Omar Kavak (1-1) (strafschop), 36. Sijmon Eenkhoorn (2-1), 86. Jeroen van Brummen (2-2), 90+3. Omar Kavak (3-2) (strafschop)
Scheidsrechter: Maurice Paarhuis
Gele kaarten: geen
Rode kaart: Dennis Horstman (Berkum)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Jordi Lemmens (85. Jeroen van Brummen), Jason Huisman, Mark Bloemendaal (72. Youp Kok), Ruud Wellenberg (80. Hoeseb Yakob), Björn Bakker, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna
Opstelling SC Genemuiden: Raymond Beukeveld, Nick Buitink, Dirk Muis, Roelof de Jong, Erik Rotman, Robert Boes (73. Danny Menting), Jacco Riemens, Joran Pot, Frank Jansen (90+2. William Jansen), Omar Kavak, Sijmon Eenkhoorn

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

33 gedachten over “Berkum gevloerd door late penalty”

  1. Weinig reacties hier nog van de resultaten van de overige voetbalclubs in Zwolle. Die zullen dan wel niet gewonnen hebben is mijn conclusie.

  2. Dat is nu een bijkomend voordeel van w*rtelsap, ja-tja.8) De uitslag is voor ons zeker even wennen. Dat voordeel heb jij dan weer… 😛

  3. Kijk, een hele tijd niks gehoord van die ramptoeristen, omdat we alleen maar winnen!!!!!!
    Verlies je een keertje een wedstrijd…….en ze zijn er weer, nou jongens geniet er maar van hoor, als dit je weekend goed moet maken is dat maar knap zielig:o

  4. Pijnlijke nederlaag Be Quick’28 in eigen huis

    Be Quick heeft zaterdag weer een nederlaag geleden in de competitie. Een nederlaag om nog heel lang over na te praten.

    Al snel wordt duidelijk dat Be Quick niet in de wedstrijd zit. Sparta sticht gevaar met goede passes en de verdediging heeft vanaf het begin grote moeite om het achterin schoon te houden. Binnen 10 minuten heeft Lars Kikkert al voor 0-1 gezorgd. Wat vooral opvalt bij de thuisploeg is de positionering van ex PEC Zwolle speler Hugo Winkeler. De laatste weken zeer verdienstelijk als linkshalf, nu spelend in de as ruim voor de andere middenvelders. Door de grote ruimtes die er ontstaan is er geen tegen houden aan. Vooral over de rechtervleugel is het vanmiddag carnaval voor Sparta Enschede. Daan Akkerman, geen onbekende meer bij Be Quick, profiteert ervan en scoort na 18 minuten: 0-2.

    Als Be Quick de zaak nog had willen verbeteren dan had het in de fase na de 0-2 gemoeten. Bram Bembom (ex Groen Geel), Gianlucca van der Vegt (ex Dieze West) en Sander Aarten krijgen de kans om iets aan de score te doen. Het fysiek sterke Sparta blijft echter geconcentreerd spelen en de goede passes blijven komen. In de 38e minuut wordt het 0-3 als Perik zich op handige wijze van de verdedigers ontdoet.

    Ook de tweede helft begint beroerd voor Be Quick. De toeschouwer heeft nog maar nauwelijks zijn patatje of andere ongezonde snack op of Perik heeft ook al de 0-4 gemaakt. Veel goeds valt verder niet meer te melden over de tweede helft. Het niveau doet denken aan de 3e Klasse. Doelpunten zullen er niet meer vallen en Be Quick heeft iets om over na te denken.

    Door het verlies van Voorwaarts Vriezenveen, Blauw Wit en SVI loopt Be Quick geen averij op voor de degradatie plaatsen. Alleen ASC’62 pakt een punt. Volgende week zal Be Quick thuis gaan bekeren tegen Batavia ??90.

    Trainer Edwin van Nijen: ⤽We hadden moeite met hun organisatie en we kwamen gewoon niet in de duels. We hadden meer de ruimte over de zijkanten moeten benutten. Na de 0-2 is het klaar. Ik niet blij met de domme dingen die we gedaan hebben in de tweede helft.

    Opstelling Vreemdelingenlegioen: Teko Malanda (ex vv Staphorst), Julian Ruiter, Dennis Schotanus (ex sc Heerenveen) (46. Kevin Zomerdijk ex vv Staphorst), Willem-Jan Talsma (ex vv Drachtster Boys) (55. Milan Rada), Rutger Minkjan (ex PEC Zwolle), Bram Bembom (ex Geel Groen) (74. Kevin Westerbeek ex vv Staphorst), Roan Admiraal (ex WHC), Hugo Winkeler, Sander Aarten, Sertaç Yilmaz (ex Derincespor), Gianlucca van der Vegt (ex Dieze West).

  5. Als je de kansen niet benut en daardoor gefrustreerd raakt, dan is het te gemakkelijk om de scheids als zondebok aan te wijzen.

  6. @ advocaat

    Kon je even stiekem op de pc , toen je vrouw weg was?
    Wat ben jij een zielig figuur, ga je lekker met je eigen clubje bemoeien.

  7. Er worden geen wedstrijdverslagen meer geplaatst van BeQuick op WLZ of ik hem ze gemist. Vind ik jammer en daarom heb ik, toen ik er eentje tegen kwam op internet, het maar gekopieerd en geplaatst. Ik denk dat er niet alleen belangstelling is voor die van Sparta, Berkum en WVF.

    Wat is daar mis mee en waarom reageer je zo raar? Is je vrouw soms een weekje op vakantie met jullie dochter?

  8. Ik zit dat wedstrijd verslag van BQ28 door te lezen maar er speelt vrijwel geen enkele speler in die de club zelf heeft opgeleid. Mag ook wel eens gezegd worden.

  9. Ik let op maar dan kloppen deze gegevens niet.

    Opstelling Vreemdelingenlegioen: Teko Malanda (ex vv Staphorst), Julian Ruiter, Dennis Schotanus (ex sc Heerenveen) (46. Kevin Zomerdijk ex vv Staphorst), Willem-Jan Talsma (ex vv Drachtster Boys) (55. Milan Rada), Rutger Minkjan (ex PEC Zwolle), Bram Bembom (ex Geel Groen) (74. Kevin Westerbeek ex vv Staphorst), Roan Admiraal (ex WHC), Hugo Winkeler (ex PEC Zwolle), Sander Aarten, Sertaç Yilmaz (ex Derincespor), Gianlucca van der Vegt (ex Dieze West).

  10. Gefeliciteerd berkum met de 2e plaats….

    Is dat nou zo moeilijk?

    Met vriendelijke groet,
    Iemand die niets met berkum heeft maar toch blij kan zijn voor een ander.

  11. Bij Berkum stikt het ook van de spelers die sinds de jongste jeugd bij de club spelen. Slechts 1 in de basis. Chrisje?!!!!???
    Moet de club toch goed doen.

  12. Nu op NPO1 een item over BOTS. Dit zijn robots die geheel automatisch nepnieuws onder nepaccounts op internet verspreiden. Hoop niet dat ze hier op Weblog Zwolle actief maar het zou mij niets verbazen.

  13. @JanPluisje Hahaha. Ik denk dat Chris in zijn eentje meer wedstrijden in het 1e heeft gespeeld dan de gehele selectie van die koopclub bij elkaar. Om de verhouding maar even aan te geven. Hahaha. 😉

  14. Ik krijg 12.000 euro en een lease auto , anders was ik allang weggeweest hier bij deze saaie wortel sap vereniging.
    Maar volgend jaar ben ik zeker weg.

  15. Dat is al 24.000 Euro. Mooi bedrag hoor. En ook nog 2 lease auto’s?

    Een stadsauto voor de trainingen en een mooie strakke bolide tijdens wedstrijddagen? Netjes.

  16. 24.000? Ach misschien zaten zijn schoenen gewoon niet zo lekker.

    Fellaini eist 2,4 miljoen wegens ongemakkelijke schoenen

    Marouane Fellaini heeft voor het Hooggerechtshof in Londen een een rechtszaak aangespannen tegen zijn schoenensponsor New Balance.

    De reden die de Belgische aanvaller van Manchester United heeft voor het aanspannen van de rechtszaak is dat de door New Balance geleverde schoenen ‘hem het plezier tot voetballen ontnemen, ongemakkelijk zitten en een impact hebben op zijn prestaties’.

    Volgens The Sun eist Fellaini een bedrag van zo’n 2,4 miljoen euro New Balance. De Amerikaanse schoenensponsor heeft inmiddels gereageerd tegenover ESPN: ,,We zullen onszelf tot het uiterste verdedigen.”

    Fellaini, die de sponsordeal met New Balance tekende nog voordat hij in 2013 van Everton naar Man United verkaste, verklaarde dat de schoenen moesten ‘ingelopen’ worden door teammanagers voordat hij ze zelf kon dragen. Hij zou diverse malen geklaagd hebben bij de fabrikant, maar telkens bot hebben gevangen.

Reacties zijn gesloten.