Sparta 1 als koploper de zaal in

Zwolle – De eerste helft van het veldseizoen zit er al een aantal weken op voor de Zwolse korfbalvereniging Sparta en de 27-jarige Anique Steenbergen uit het 1e kijkt tevreden terug: "Over het algemeen hebben we de meeste wedstrijden in onze 1e klasse ruim gewonnen. Er zaten wat moeizame wedstrijden tussen, waarbij we het onszelf te moeilijk maakten en dit heeft ons helaas één punt gekost. Maar met 4 punten voorsprong op de nummer 2 hebben we een super uitgangspositie voor een kampioenschap en promotie na de zaalperiode."

Anique speelt dit seizoen voor het eerst bij Sparta. Op 6-jarige leeftijd is ze begonnen met korfballen bij KV RoReKo uit De Wijk. Anique was ambitieus en besloot op haar 17e naar topclub DOS’46 uit Nijeveen te gaan. Anique: "Ik kwam daar in A1, die op dat moment (en nog steeds) op het hoogste niveau in Nederland speelden. In mijn 2e jaar werden we op het veld Nederlands Kampioen Junioren. Een ervaring om nooit meer te vergeten!" Na haar juniorenperiode kwam ze in de selectie van DOS’46, waar onder andere haar huidige trainer Henco Pullen ook in speelde en ook haar zusje Maaike, nu speelster bij PKC en international. Anique speelde zelf voornamelijk in het 2e, maar mocht ook de promotie van het 1e naar de Korfbal League meemaken.

Toen Anique naar Zwolle verhuisde en een telefoontje van Henco Pullen kreeg met de vraag of ze een keer met Sparta wilde meetrainen was er snel een klik. Anique: "Tijdens de training werd ik omringd met spontane en fanatieke Spartanen en ik kreeg vrijwel meteen een goed gevoel. Ik hoefde na afloop dan ook niet lang na te denken over mijn keuze!" En het bevalt Anique erg goed bij Sparta: "Het voelt fantastisch om weer uit te komen voor een 1e team. Ik geniet van elke wedstrijd en het sfeertje erom heen. En ik kan niet wachten op alles wat nog komen gaat …". En daarmee doelt Anique zeker ook op de zaalperiode die eraan gaat komen.

Anique blikt vooruit: "Voor mijn gevoel hebben we de veldcompetitie goed gebruikt om ons voor te bereiden op de zware zaalcompetitie in de overgangsklasse, een niveau hoger dus. Ik vind het lastig om in te schatten waar we staan. Onze concurrenten van de zaal hebben op het veld meegedraaid in de hoofdmoot van de overgangsklasse of zelfs van de hoofdklasse. Ik verwacht dat we per wedstrijd sterker zullen worden, want dit team heeft zeker potentie om een stabiele middenmoter te worden." Over haar eigen inbreng zegt ze: "Persoonlijk hoop ik dat ik in de zaal een grote rol van betekenis kan spelen binnen het team, op het gebied van coaching en ervaring. De ervaring met de schotklok verschilt per selectielid. Ik weet in ieder geval zeker dat we allemaal zin hebben in dit zaalseizoen en niet kunnen wachten om te laten zien wat we kunnen!"

Sparta speelt haar zaalwedstrijden in de Calo-hal. Zaterdag 11 november om 19.30 uur staat de 1e competitiewedstrijd, tegen Oost-Arnhem, op het programma. Meer informatie over de wedstrijden is te vinden op www.ckvsparta.nl en contact is mogelijk via komkorfballen@ckvsparta.nl.

Artikel delen:

Reageer