Zure nederlaag voor WVF

Zwolle – Het was zondagmiddag gezellig druk op sportpark de Weide Steen. De gasten uit den Ham hadden een bus vol supporters meegenomen, dit tot grote tevredenheid van de penningmeester van WVF. Beide ploegen stonden in de middenmoot en konden bij winst omhoog kijken en bij verlies moest er naar beneden worden gekeken. De bedoelingen van de thuisclub waren duidelijk, met een driemans verdediging en een versterkt middenveld ging het op jacht naar de overwinning. Helaas pakte het voor de Westenholtenaren verkeerd uit. Den Ham was vanmiddag effectief in de omschakeling en wist de kansen die het hiermee kreeg volledig te benutten.

Zoals gezegd zocht WVF vanaf de eerste minuut de aanval en kreeg ook enkele kansen. Den Ham speelde wat afwachtend, maar kreeg in het eerste kwartier wel de beste kans om de score te openen. Na een overtreding van Sieme te Broeke, was het Scheurwater die zijn vrije trap via de onderkant van de lat het veld weer zag inspringen. Doelman Vuurboom redde knap op een door Marc van der Vegte genomen vrije trap en zag zijn ploeg even later op voorsprong komen. Een slim genomen vrije trap, langs de muur zette Vijfhuizen vrij voor het doel van WVF, maar Mike te Wiele kon ten koste van een hoekschop redding brengen. Uit deze hoekschop kwamen de bezoekers wel op voorsprong. Het was Hallink die scoorde 0-1. Het antwoord van WVF liet niet lang op zich wachten. Het was Marc van der Vegte die zijn ploeg uit een schitterende vrije trap, hard langs de muur, op gelijke hoogte bracht 1-1.WVF drukte door en zette den Ham verder onder druk. Jabir Mazouz was zelfs dichtbij de 2-1, hij zag vanaf links doelman Vuurboom voor zijn doel staan, maar zag zijn boogbal stuiterend voor de lijn net over het doel verdwijnen. WVF bleef de aanval zoeken kreeg ook kansen maar het was den Ham dat na een afgeslagen aanval en een snelle omschakeling via Zorgdrager wederom op voorsprong kwam. Jabir Mazouz kwam net een teenlengte tekort om een bal over de verdediging van den Ham tot doelpunt te promoveren. Vijf minuten voor rust wist den Ham de voorsprong zelfs te vergroten. Het was Michel Koning die op het natte veld half uitgleed en daardoor de bal verspeelde, Joost Zweers maakte vervolgens de overtreding binnen de zestien en scheidsrechter Nijenhuis wees naar de stip. Deze strafschop werd feilloos benut door Vijfhuizen 1-3.

Na de rust had scheidsrechter Nijenhuis de bal wederom op de stip kunnen leggen, maar hij zag een handsbal van een verdediger van den Ham over het hoofd. WVF bleef aanvallen maar had vanmiddag duidelijk het geluk niet aan haar zijde en bij weer een uitbraak van den Ham na een uur spelen, was de wedstrijd definitief beslist. De volledig vrijstaande Zorgdrager zag zijn schot via de onderkant van de lat in het WVF doel verdwijnen en daarmee de eindstand op 1-4 bracht. WVF kreeg nog wat kansen om de achterstand te verkleinen, maar wist het net niet meer te vinden.

Een zure nederlaag voor WVF t, dat door deze nederlaag toch weer naar beneden moet kijken. Het kan zich herpakken in de Stadsderby tegen Be Quick ’28 op zaterdag 18 november.

WVF-Den Ham 1-4 (rust 1-3)
18. Hallink 0-1, 20. Marc van der Vegte 1-1, 32. Zorgdrager 1-2, 40. Vijfhuizen(strafschop) 1-3,
60. Zorgdrager 1-4

Scheidsrechter: Dhr. Nijenhuis

Geel: Meijer en Zweers(WVF) Haselhorst en Zorgdrager (Den Ham)

WVF: Te Wiele, Ten Broeke(79 Bril), Zweers, Koning, Bezembinder, Laarman(64 Ruijsch), Meijer, van der Vegte, Kruisweg(83 Mellema), Mazouz, Bel

Den Ham: Vuurboom, Boers, Hallink, Kamphuis, Kootstra(46 Veurink), Remmink, Ruiterkamp(81 Haarst), Scheurwater(59 Haselhorst), Schurink, Vijfhuizen, Vuurboom, Zorgdrager

Dick Noordman

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Wordt de stadsderby weer op vrijdagavond gespeeld? Trekt meer toeschouwers en is beter voor de frituur en drankomzet. Gezellig hoor.


  ⚠️ Meld

 2. @ robert

  Net als bij elke vereniging is bar personeel lastig te krijgen.
  Maar dat lost zichzelf wel op.
  En op vrijdagavond zijn er genoeg mensen te krijgen.


  ⚠️ Meld

 3. Wordt er ook in Bitcoins uitbetaald? De waarde daarvan stijgt enorm de laatste tijd en zo verdien ik nog een extra extraatje. 🙂


  ⚠️ Meld

 4. @Rood/zwart

  Waar blijven de tegen argumenten meneer Wilders look a like? Wel tetteren maar niets zeggen? Je houdt ons onnodig in spanning.


  ⚠️ Meld

 5. Zou Rood/zwart soms met Toeschouwer op reis zijn. Lekker samen op stap. Dolle boel of wordt het tijd voor een Amber alert? Nog even afwachten zou ik zeggen of er nog een reactie komt van hen beiden.


  ⚠️ Meld

 6. @Rood/zwart

  Waar blijven de tegen argumenten meneer Wilders look a like? Wel tetteren maar niets zeggen? Je houdt ons onnodig in spanning.


  ⚠️ Meld

 7. Hoi Dagobert, ja ik heb destijds aangegeven dat ik mijn vrijwilligerswerk in Bitcoins verrekend wilde zien. De club stemde gelukkig toe. Jouw visie was mijn visie. De koers van de Bitcoin was toen rond de 2.000 USD. Inmiddels meer dan 60.000. Dat vrijwilligerswerk is nog altijd mijn best betaalde baan ooit.


  ⚠️ Meld

Reageer