Handballers Travelbags/HV Zwolle verliezen

Zwolle – Heeten kwam sterk uit de startblokken en Zwolle had moeite om dit bij te benen. Tot een stand van 6-5 lukte dit nog aardig, maar hierna kwamen er toch slordigheden in het spel van Zwolle. De verdediging had het erg lastig tegen de lange opbouwers van Heeten. Deze wisten elkaar blindelings te vinden en het was goed te zien dat ze meer op elkaar in gespeelt waren dan de heren van Zwolle.

Eén van de Zwolse keepers, Tarik Al Krad kon hier en daar gelukkig nog een doelpunt voorkomen en stond zijn mannetje in het doel. Door te snelle afrondingen van Zwolle, die vaak niet tot een doelpunt leidden, kon Heeten uitlopen naar een ruststand van 17-8.

In de rust werd het team grondig toegesproken door hun coach, Arjan Leusink. Dit had zijn effect, zo bleek later. Zwolle had de tweede helft Heeten daar waar ze haar hebben wilde. Men ging als team verdedigen, hard maar rechtvaardig. Ook de aanvallen werden beter opgezet en uitgespeelt. Halverwege de tweede helft, met een stand 21-14, kreeg Zwolle, door redelijk zwaar bestrafte overtredingen, meerdere malen te maken met een ondertal situatie.

Heeten wist hier goed gebruik van te maken en verder uit te lopen. Zwolle heeft alles gegeven, maar kon niet voorkomen dat Heeten, met een eindstand van 30-22, de punten in eigen huis hield. Zwolle moet lering trekken uit deze wedstrijd. Verdedigend staat men zijn mannetje, maar aanvallend moet er efficiënter gespeelt worden.

Dank aan het meegereisde publiek. Volgende week om 13:10 uur moeten de heren thuis tegen The Flyers uit Wijchen, dit belooft ook een spektakel wedstrijd te worden.

Doelpunten:
Rik Talens 7
Mohammed Al Krad 3
Mark Brijan 3
Erwin van der Meij 2
Luuk Broers 2
Igor Klomp 2
Stefan Bult 2
Hans Kan 1

Artikel delen:

Reageer