70 jaar Calo = 70 uur feest

Zwolle – De Calo van Windesheim bestaat 70 jaar. Een mijlpaal die de Calo groots viert met studenten, (oud-)medewerkers, alumni en relaties. Onder het motto #andersteboven is het van dinsdag 21 t/m vrijdag 24 november 70 uur lang feest, met onder meer 70 sportieve activiteiten op de Campus én in de stad.

image.png

Drie Calostudenten op een missie: de Calo is jarig en dat moeten ze straks vieren, maar eerst flink promoten. Nog altijd in hun trainingspak gestoken – de typische Calostudent is altijd goed herkenbaar op en rond de Campus – arriveren zij op de afdeling Marketing & Communicatie. Dat ze met een dergelijke queeste op pad zijn gestuurd, verbaast eigenlijk niemand. Als iets de Calo al 70 jaar typeert, zijn het de betrokken studenten én de hechte teamspirit tussen hen en hun bevlogen docenten.

De Calogeschiedenis
Als een van de oudste instituten voor bewegingsonderwijs blikt de Calo terug op een lange en sportieve onderwijstraditie. Opgericht als Christelijke Academie voor Lichamelijke Opvoeding in 1947 in Arnhem, schaarde de Calo zich in 1986 onder de bredere Windesheimparaplu in Zwolle. Met inmiddels ook hbo-opleidingen als Sportkunde, Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie, twee masters en drie lectoraten onder haar hoede, bleef één ding 70 jaar onveranderd: de enorme passie voor het vak en de brede inzet voor de maatschappelijke relevantie ervan.

Glazen huis en 70 projecten vóór Zwolle
Dat je met sportieve activiteiten de samenleving in beweging krijgt, staat daarom centraal tijdens het lustrumfeest van 21 t/m 24 november. Omdat War Child met behulp van allerlei sport- en spelactiviteiten kinderen helpt bij het verwerken van oorlogstrauma’s, hebben studenten activiteiten op touw gezet die deze organisatie ondersteunen. Zo komt er een glazen huis op onze Campus en op donderdag 23 november vinden er in Zwolle maar liefst 70 projecten plaats. Hiermee wil de Calo de mogelijkheden, de impact én het belang van bewegen breed onder de aandacht brengen. Denk aan een potje rolstoelbasketbal ‘amateurbasketballers versus team Landstede’, een sportieve ouderendag, verschillende activiteiten voor asielzoekers in sportpark Marslanden én een benefietrace door en rond Windesheim.

Aanhaken? Dat kan! Meer informatie op: www.calo70jaar.nl

Artikel delen:

Reageer